Afgelopen maandag mocht ik alvast een voorproefje nemen van de nieuwe menukaart van restaurant De Schone Lei in Rotterdam. Dit is een leuke hotspot aan de Kralingse plas.
Tijdens mijn studententijd in Rotterdam heb ik behoorlijk wat tijd doorgebracht rondom de Kralingse plas. Bij een wandeling rond de plas kom je langs dit bijzondere pand. Binnen was ik nog nooit geweest, vanwege de locatie en het weer koos ik meestal voor een plekje op het terras. Daar heb je een geweldig uitzicht op de skyline van Rotterdam.
Foodbloggers hebben echt een heel zwaar leven. Vooral wanneer ze met andere foodbloggers uitgebreid mogen dineren. Het was een mooi gemêleerd gezelschap van jong & oud, wat ook goed past bij dit restaurant. Iedereen is hier welkom.
De serveerster vertelde een mooi verhaal over een van de trouwe stamgasten. De man van inmiddels in de 80 komt hier elke(!) dag ‘s avonds eten. Hij is vegetarisch en dankzij hem staat er daarom naast een “catch of the day” nu ook een “crop of the day” op het menu. Een wisselend vegetarisch gerecht afhankelijk van de oogst van het seizoen.
De menukaart ontdekken van De Schone Lei
Het menu van deze avond bestond uit een keuzemenu van een aantal gerechten van de nieuwe menukaart. Onze tafel was het in elk geval unaniem eens over het voorgerecht. We gingen allemaal voor de bitterballen met risotto en garnalen. Als iemand bitterballen besteld, dan wil iedereen! Een smakelijk begin en ook een mooie presentatie.
Als hoofdgerecht koos ik voor vlees. Na 4 weken vrijwel geen vlees had ik daar wel zin in. Toen ik hoorde dat de diamanthaas op de Big Green Egg in de keuken bereid zou worden was ik sowieso om. Dankzij deze bereiding had het vlees een verfijnde rooksmaak. Het vlees was ook goed op smaak gebracht met misschien ietsje te veel peper.
De zwaardvis en het zoete aardappeltaartje zagen er beide ook erg goed uit.
Ik had nog net wat plek over voor het toetje. Toetjes zijn bij mij favoriet en ik vond het heel lastig kiezen tussen de crème brûlée en de cheesecake van cantuccini. Uiteindelijk koos ik toch voor de cheesecake. Hij was goddelijk! De foto vind ik iets minder goed gelukt, het blijft lastig fotograferen in een restaurant. Zeker wanneer het al donker begint te worden buiten. Dat leverde wel nog dit plaatje van de skyline by night op.
Aangenaam verrast was ik door het menu. Niet alleen voor een drankje of hapje op het terras in de zomer kun je langs bij De Schone Lei, maar ook voor een heerlijk diner ‘s avonds. Op een zwoele zomeravond combineer je beide en heb je als extra bonus een betoverend uitzicht met alle lichtjes. Wanneer is het zomer?
De Schone Lei, Plaszoom 500, 3062 CL Rotterdam – ma t/m vr vanaf 12.00 za & zo vanaf 11.00 – www.deschonelei.nl
No Comments