Het zonnetje is hier inmiddels weer gaan schijnen. Dat komt vast mede door deze zonnige avocadosoep met spekjes. Wat een heerlijke zomerse soep!
Ik ga vanavond sporten en eigenlijk zou mijn vriend koken. Hij had alleen nog geen boodschappen gedaan toen ik thuis kwam. Met nog 2 uur te gaan voor het sporten moest er toch wel snel iets op tafel komen. Sporten met een volle maag is niet zo fijn.
In onze koelkast lagen nog 2 rijpe avocado’s en spekreepjes. Een goed uitgangspunt voor een maaltijd. Ik zat nog even te denken aan een snelle pastasalade. Een week geleden was het nog dag van de pastasalade en maakte ik een pastasalade met kruidenkaas met daarin o.a. blokjes avocado. Afgelopen week aten we ook al spaghetti vongole. Tijd voor iets anders dus. Uiteindelijk resulteerde dit in een romige avocadosoep.
Bij avocado denk je misschien niet direct aan soep. Maar het is echt het ideale ingredient voor een snelle soep. Binnen 10 minuten staat deze zonnige avocadosoep al op tafel. Ideaal dus zo vlak voor het sporten.
De geraspte citroenschil geeft de soep een frisse twist mee. Ik houd zelf ook wel van een crunch in mijn soep, dit deze keer in de vorm van uitgebakken spekjes. Je kunt voor een vegetarische variant de spekjes uiteraard ook weglaten.
Wij hebben de soep warm geserveerd. Ook koud is deze avocadosoep erg lekker. Zet hem dan vooraf in de koelkast en laat hem goed koud worden. De spekjes zou ik in de koude variant weglaten en liever vervangen door bijvoorbeeld stukjes tomaat. Dan heb je gelijk ook een nieuwe vegetarische versie.
Bereidingswijze
Maak de avocado’s schoon en snijd het vruchtvlees van de avocado in kleine blokjes.
Zet een pan op het vuur en verwarm hierin 600ml water en 1 blokje groentebouillon.
Bak in een koekenpan de spekjes in een scheutje olijfolie en bak ze lekker krokant.
Pel het teentje knoflook. Pers het teentje knoflook uit in de groentebouillon.
Voeg de blokjes avocado toe en wat rasp van de citroen.
Pureer alles en voeg eventueel naar smaak nog wat extra citroen en zout en peper toe.
Serveer de avocadosoep warm of zet de soep afgedekt in de koelkast en laat hem goed koud worden om vervolgens koud te serveren.
- voor 2 personen
- 2 rijpe avocado’s
- 600 ml water
- 1 blokje groentebouillon
- 1 teentje knoflook
- 1 citroen
- 100 gram spekreepjes
2 Comments
Swap; avocadosoep – Foodie Marjan
22 november 2016 at 17:56[…] originele recept is hier te vinden. Naast dat er op Greatlittlekitchen heerlijke recepten staan is er ook een leuk diy […]
Heldere champignonsoep - Great Little Kitchen
3 maart 2018 at 10:54[…] al lang, want ik maak steeds vaker zelf soep. Op mijn blog vind je hiervan het bewijs: van avocadosoep tot romige […]