De wintermaanden zijn uitermate geschikt voor gezellige borrels. Van kerst tot nieuwjaarsborrels. Daarbij horen lekkere en simpele borrelhapjes. In die categorie vallen zonder twijfel deze zalmrolletjes met courgette.
Of zijn het eerder courgette rolletjes met gerookte zalm? Ik ben er nog niet helemaal over uit.
Voorlopig houd ik het op zalmrolletjes. Ook al zou je deze rolletjes ook prima kunnen maken met iets anders dan zalm.
Je hebt voor deze rolletjes maar 3 ingrediënten nodig: gerookte zalm, courgette en ricotta. Dat is alles wat je voor deze borrelhapjes in huis hoeft te hebben.
Je kunt courgette eventueel ook zo rauw eten, maar ik raad je toch aan om de courgette te grillen.
De rolletjes krijgen dan niet alleen een mooi lichtbruin kleurtje, maar ook een lekkere grill smaak.
Deze zalmrolletjes zijn bovendien onderdeel van het ultieme kerst voorgerecht: een trio van zalm. Geserveerd samen met een mini zalmcarpaccio en zalmtartaar in een glaasje.
Zo maak je deze zalmrolletjes met courgette
Was de courgette en snijd deze doormidden.
Snijd met behulp van een kaasschaaf dunne plakken van de courgette.
Bestrooi de plakken courgette met wat zout en een klein beetje olijfolie.
Verwarm een grillpan op het vuur. Grill de courgette plakken in de hete grillpan.
Laat de courgette plakken even uitlekken op keukenrolpapier.
Roer de ricotta even goed door met een lepel, zodat deze goed romig is.
Smeer met een lepel een laagje ricotta op de courgette plakken.
Bedek zo de gehele lengte van de courgette met ricotta.
Leg een stukje zalm net iets onder de bovenkant van de courgette en rol op tot een mooi zalmrolletje.
Maak op deze manier alle rolletjes. Serveer de zalmrolletjes met courgette op een bord of tapasplank.
Ingrediënten
Voor 10-12 rolletjes
- 200 gram gerookte zalm
- 2 courgettes
- 250 gram ricotta
- olijfolie
- peper en zout
No Comments