Recepten/ Vis

Zalmfilet met sojasaus, noodles en peultjes

zalmfilet met sojasaus, noodles en peultjes

Het is vandaag alweer vrijdag en dus Visdag! Vandaag een Aziatisch menu met gegrilde zalmfilet gemarineerd in sojasaus, noodles en peultjes. Een redelijk simpel gerecht wat je vrij snel op tafel hebt, zodat je na het koken nog volop kunt genieten van de (voorlopig laatste) avondzon.

Mijn vriend en ik zijn allebei gek op zalmfilet. Een aantal van onze favoriete recepten met zalm zijn bijvoorbeeld pasta met zalm en courgette en een quiche of flammkuchen met gerookte zalm.

Een op de huid gebakken zalmfilet stond tot mijn verbazing nog helemaal niet op mijn blog. Dat kan natuurlijk niet. Zeker deze versie met een marinade van sojasaus is erg lekker!

Het liefste zet je de zalm minimaal 1 uur in de marinade, voordat je de zalm gaat bakken in de grillpan. Hoe langer de marinade de tijd heeft om in te trekken des te beter zul je de zoete smaak van de sojasaus proeven. Ik heb voor dit recept trouwens ketjap manis / Indonesische sojasaus gebruikt.

Bereidingswijze

Begin met het maken van de marina. Meng hiervoor in een kom 4-5 eetlepels sojasaus, een goede scheut olijfolie, 2 teentjes geperste knoflook en een snufje zout door elkaar.
Leg de zalm nu minimaal 1 uur in de marinade.
Verhit een grillpan en laat deze goed heet worden.
Bestrijk de zalm eventueel met nog wat extra olijfolie en leg de zalmfilet met de huid naar beneden in de grillpan.
Bak de zalm ongeveer 3-4 minuten aan beide kanten. De binnenkant moet nog mooi roze van kleur zijn.
Breng ondertussen in een pan water aan de kook en gaar hierin kort de noodles.
Verwijder de uiteinden van de peultjes.
Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak hierin de peultjes op hoog vuur tot ze beetgaar zijn (ongeveer 4 minuten).
Serveer de zalmfilet op een bedje van noodles en peultjes.

Ingrediënten

zalmfilet met sojasaus, noodles en peultjes

  • 300 gram zalmfilet met huid
  • 4-5 eetlepels sojasaus (ketjap manis)
  • +/- 160 gram noodles (udon noodles)
  • 200 gram peultjes
  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • zout

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.