Vrijdag=Visdag! Ik blaas deze rubriek dit jaar weer nieuw leven in en zal proberen om elke vrijdag een nieuw vis recept te delen. Dit keer is dat een voorgerecht van zalmcarpaccio.
Ik maakte dit voorgerecht afgelopen kerst als onderdeel van het kerstdiner. Deze zalmcarpaccio is erg geschikt voor een diner met vrienden of familie, maar kun je ook prima op een doordeweekse avond eten als hoofdgerecht. Lekker met wat stokbrood of extra salade.
Voor deze zalmcarpaccio heb ik gerookte zalm gebruikt. Je kunt natuurlijk ook verse zalm gebruiken, dan moet je dit zelf in dunne plakjes snijden. Heb je daar net als ik het geduld of de tijd niet voor dan kies je voor gerookte zalm.
Al moet ik wel toegeven dat dit qua smaak natuurlijk wel wat afbreuk doet in vergelijking met verse zalm. Desalniettemin vind ik deze carpaccio ook erg geslaagd met gerookte zalm. De frisse dressing, salade en kappertjes maken het tot een fijn geheel.
Bereidingswijze
Meng voor de dressing in een kommetje de crème fraiche, dille, citroensap, peper,zout en een scheutje olijfolie
Verdun het mengsel door er langzaam wat water doorheen te roeren, tot het de juiste dikte heeft. Voeg eventueel naar smaak nog wat extra peper, zout of dille toe.
Verdeel de veldsla en rucola over het bord en sprenkel er wat olijfolie overheen.
Leg vervolgens de plakken gerookte zalm op de sla en verdeel dit mooi over het bord.
Giet de dille dressing over de zalm en strooi tot slot de kappertjes erop.
Ingrediënten
- 200 gram gerookte zalm
- 1 citroen
- 50 gram gemengde salade van veldsla en rucola
- 100 gram crème fraiche
- handje fijngesneden verse dille
- 1 el kappertjes
- olijfolie
- peper en zout
No Comments