Deze Vrijdag=Visdag staat in het teken van tortilla wraps met garnalen. Meestal eet ik wraps gevuld met gehakt of kip, maar met vis of in het bijzonder garnalen is stiekem nog veel lekkerder. In combinatie met romige avocado en mango zijn dit bovendien hele fijne zomerse wraps!
In Mexico eten ze meestal wraps gemaakt van maismeel. In de supermarkt hier in Nederland vind je vooral tortillas gemaakt van tarwemeel. Het zelf maken van maistortillas staat nog op mijn foodbucketlist. Dit keer ging ik voor snel en makkelijk met al kant-en klare tortilla wraps, zodat ik zo snel mogelijk lekker buiten kon gaan zitten om daar van deze frisse wraps te gaan genieten.
Ben je niet zo gek op garnalen? Dan kun je de garnalen ook vervangen door stukjes gebakken witvis. De wrap komt dan dicht in de buurt van mijn Mexicaanse vistaco’s.
Bereidingswijze
Halveer de mango en snijd de mango in kleine blokjes.
Snijd ook de avocado in partjes.
Snijd de komkommer 2x doormidden en snijd vervolgens kleine blokjes van de komkommer.
Meng in een kommetje 2 tl paprikapoeder met 3 el olijfolie, 1 teentje geperste knoflook, 1 tl chilipoeder en wat peper en zout.
Voeg de garnalen toe aan het kommetje en roer even door, zodat de garnalen gemarineerd zijn.
Verhit een grillpan op hoog vuur. Grill hierin de garnalen in ongeveer 5 minuten.
verhit ondertussen op een andere pit een koekenpan. Verwarm hierin de tortilla wraps kort aan beide kanten. Let goed op en draai ze na ongeveer 10 seconden al om.
Leg de tortilla wrap op het bord en verdeel hierover in het midden de komkommer, mango en avocado blokjes.
Verdeel de garnalen over de wraps en garneer met koriander en wat citroensap.
Ingrediënten
- 4 tortilla wraps
- 1/2 mango
- 1 komkommer
- 1 avocado
- 200 gram cocktailgarnalen
- 1 citroen
No Comments