Gebak en taart/ Recepten

Walnotencake met kaneel

Walnotencake met kaneel

Zondag is mijn favoriete bakdag. Afgelopen zondag was het vrij koud en mistig buiten. Het perfecte moment om lekker in de keuken te staan en iets lekkers te bakken. Ik ging aan de slag met deze walnotencake met kaneel.

We hadden nog een voorraad walnoten in de kast. Ik gebruik vaak walnoten voor een salade, als topping op yoghurt of als extra beleg op een broodje. Het leek me nu wel lekker om de walnoten te verwerken in een cake.

De walnotencake is een heerlijk kruimelige cake geworden met extra walnoten bovenop. Serveer de cake bij een warme kop thee of een kopje koffie.

Zo maak je deze walnotencake

Klop de bastersuiker en kristalsuiker met de boter romig in een mengkom.
Hiervoor kun jet het beste een siliconen spatel gebruiken. Aan een garde blijft alles plakken.
Klop vervolgens 1 voor 1 de eieren door het boter-suiker mengsel.

Hak de walnoten grof met een keukenmes. Bewaar een stuk of 6 hele walnoten voor de bovenkant. Spatel nu beetje bij beetje de bloem, bakpoeder, kaneel, vanillesuiker, zout, kaneel en de grof gehakte walnoten door het beslag. Het cakebeslag hoeft niet lang geklopt te worden, wanneer je geen bloem meer ziet is het beslag klaar.

Verwarm de oven voor op oven op 175 °C.
Vet een cakevorm goed in met boter.
Schep het cakebeslag in de ingevette cakevorm.
Verdeel de bewaarde walnoten over de bovenkant.
Dek de cake af met aluminiumfolie.

Zet de cake in het midden van de voorverwarmde oven en laat met folie een half uren bakken op 175 °C.
Verwijder na dit half uur de aluminiumfolie en zet de temperatuur omlaag naar 150 °C.
Bak de cake nu nog ongeveer een half uur op 150 °C.
Controleer met een houten prikker of de cake goed gaar is.
Haal de walnotencake uit de oven en laat afkoelen op een rooster.

Ingrediënten

  • 160 gram walnoten
  • 125 gram basterdsuiker
  • 125 gram kristalsuiker
  • 4 eieren
  • 250 gram zachte boter (ongezouten)
  • 250 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 2-3 theelepels kaneel
  • 1 zakje vanillesuiker
  • zout

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.