Met deze nachos ovenschotel met gehakt maken we een uitstapje naar de Mexicaanse keuken. Een kleurrijk en feestelijk gerecht om te zien. Lekker spicy ook met een hele rode peper erin verwerkt. Er mag stiekem nog wel wat meer kaas bij. Maar ook zo al onweerstaanbaar lekker! Lees verder >>
Dit recept voor geroosterde spruitjes ontdekte ik bij 24kitchen. Ik had er zelf nog niet eerder aan gedacht om spruitjes in de oven te bereiden. De spruitjes worden eerst kort gebakken, daarna besprenkeld met balsamico azijn en vervolgens geroosterd in de oven. Lees verder >>
Vandaag staat er een lekker en simpel recept op het menu met een hoofdrol voor sperziebonen. Sperziebonen zijn erg lekker in combinatie met zelfgemaakte pindasaus. Voeg er dan verder gemarineerde kipstukjes en rijst aan toe en je hebt een mooie veelzijdige maaltijd. Lees verder >>
Wist je dat je ook sla kunt gebruiken in stamppot? Zo kwam ik op het idee voor deze rucola stamppot. Ik weet niet meer waar ik dit voorbij zag komen, maar had hier zelf eigenlijk nooit aan gedacht. Lees verder >>
Quiche met broccoli is mij erg goed bevallen na deze heerlijke quiche met broccoli en zalm. Een goede reden dus om opnieuw een quiche te maken met broccoli als hoofdingrediënt. Dit keer in combinatie met spekjes en cashewnoten. Lees verder >>
Tot mijn grote verbazing stond er tot vandaag nog geen enkel wraps recept op mijn blog. Nu eten we niet heel vaak wraps, maar toch wel zo af en toe. Na ons bezoek aan Guatemala vorig jaar is mijn vriend iets minder fan van “flappies”, zoals hij de tortilla wraps noemt. In Guatemala serveren ze namelijk overal tortillas. Na 3 weken ben je er dan wel een beetje klaar mee. Dit recept voor kruidige kipfilet wraps mag in elk geval niet ontbreken en wil ik graag met jullie delen. Lees verder >>
Deze maand deed ik voor het eerst mee aan de Mysterybox challenge. De uitdaging is hierbij om een gerecht te koken met minimaal 3 van de 6 ingrediënten. In de Mysterybox zaten dit keer de volgende ingrediënten: courgette, peultjes, kersen, watermeloen, spek (in alle vormen) en rode bietjes. De courgette, peultjes en spek (pancetta) heb ik omgetoverd tot een heerlijke frittata. Lees verder >>
Het is lente! Daarbij horen blije lammetjes in de wei. Maar ook heerlijk mals lamsvlees op mijn bord.
In Nederland is lamsvlees niet heel populair. Zeker in tegenstelling tot landen als bijvoorbeeld Griekenland en Marokko. Wij eten liever gehaktballen van rundvlees. Deze Marokkaanse lamsgehaktballetjes zijn net iets kruidiger dan onze Hollandse gehaktballen en stiekem eigenlijk nog veel lekkerder! Lees verder >>
Vanavond liep ik in de supermarkt en mijn oog viel op een recept van gebakken gnocchi. Ik wist al dat we gebakken spruitjes met spekjes en champignons zouden gaan eten. De toevoeging van gnocchi had ik hierbij zelf niet zo snel bedacht. Ik ben normaal ook niet zo’n fan van de recepten van Allerhande, qua smaak vind ik het vaak toch tegenvallen. Gnocchi stond nog op mijn bucketlist om een keer te maken en uit te proberen. Deze kans kon ik dus niet laten schieten! Lees verder >>
Deze quiche met witlof en spekjes is een variant op de klassieke quiche lorraine. De basis van de quiche is gelijk aan de quiche lorraine. Met als extra toevoeging witlof en stukjes aardappel. Een verrassende combinatie dankzij de toevoeging van witlof. Lees verder >>