Mosselen in januari.. Ja dat kan! Bij mosselen denk ik zelf ook automatisch aan de zomer. Lekker mosselen eten op het terras met een glaasje witte wijn en frietjes erbij. Ik was dan ook verbaasd toen er mosselen in ons wekelijkse boodschappenpakket zaten. Lees verder >>
Fishonfriday!! Het is weer vrijdag en dus tijd voor een nieuw vis recept. Dit keer met gerookte makreel. Ik ben echt gek op gerookte makreel. Lekker op brood of op toastjes of om gewoon zo te eten. In een hoofdgerecht heb ik eigenlijk nog nooit gerookte makreel gebruikt, tot vandaag. Lees verder >>
Het is weer vrijdag, dus tijd voor vis. Elke week worden we verwend met verse vis in ons boodschappenpakket, deze week is dit koolvis. Ik zag dit recept in Jamie Magazine: koolvis gewikkeld in parmaham uit de oven. De parmaham heb ik vervangen door ontbijtspek, wat ook zeker goed bij de koolvis past. Lees verder >>
Vandaag vond ik het wel weer eens tijd voor een simpel en snel gerecht. Hier maak ik mijn vriend in elk geval altijd erg blij mee, hij is namelijk gek op zalm: Pasta met zalm en courgette. Het gerecht stamt eigenlijk nog uit mijn studententijd. Niet duur en snel op tafel! Je mag het jezelf af en toe ook best eens gemakkelijk maken. Lees verder >>
Vrijdag is bij ons traditiegetrouw visdag. Zo ook deze vrijdag, dit keer zat er heilbotfilet in ons wekelijkse boodschappenpakket. Heilbot is vrij stevig qua structuur, maar heeft zacht en fijn vlees. Dit leek mij dan ook goed passen bij een risotto. Uiteindelijk werd het risotto met wilde champignons en gebakken heilbotfilet. Lees verder >>
Het was opnieuw een perfecte dag voor een barbecue. Lekker warm en een zonnetje, wat wil je nog meer. Vrijdag is bij ons inmiddels traditiegetrouw Visdag. Daarom vandaag heerlijk vis op de barbecue: BBQ forel gevuld met tomaat en knoflook. Lees verder >>
Een voor mij nog onbekende groente: lamsoren. Lamsoren behoren tot de zeegroenten en groeien op de zilte bodem in Zeeland. De groene bladeren hebben de vorm van een lamsoor, vandaar de naam. Lamsoor smaakt een beetje ziltig en past daarom erg goed bij vis of schelp-en schaaldieren. Zout is dan ook niet nodig bij het bereiden, het is al zout genoeg!
Op maandag sta ik het liefst niet al te lang in de keuken, vandaar mijn keuze voor een snelle spaghetti met lamsoren en garnalen. Lees verder >>
Het is mosselseizoen! Bij zomer denk ik automatisch aan mosselen. Waarschijnlijk komt dit doordat je ze dan ineens overal aan de kust op de kaart ziet staan. Het is wat mij betreft ook echt genieten om samen in de avondzon een mosselpannetje leeg te eten met uitzicht op het water.
Zelf had ik alleen nog nooit een mosselpannetje gemaakt. Tot vandaag dus. In ons wekelijkse boodschappenpakket zat namelijk een groot pakket van wel 2kg verse Zeeuwse mosselen. Mijn vriend en ik hebben heerlijk samen op ons balkon gesmuld met een glaasje wijn en stokbrood erbij. Onze avond kon niet meer stuk! Lees verder >>
Vanavond stond er vis op het menu. Dit keer een hele schol, duurzaam gevangen in de Noordzee. Ik eet graag vis en schol is relatief goedkoop verkrijgbaar op de markt. Lees verder >>
Gisteravond lag er wel een heel bijzondere vis op onze bbq, namelijk verse makreel. Ik eet graag gerookte makreel, maar dit was de eerste keer dat ik een hele makreel bereidde. Het was heerlijk! Op de bbq krijgt de makreel bovendien toch nog een beetje een rooksmaak. Lees verder >>