Deze Vrijdag=Visdag staat in het teken van een goddelijk recept wat er complexer uitziet dan het is. Ik heb het over gebakken kabeljauw met knolselderijpuree. Bij knolselderijpuree denk je wellicht eerst aan rood vlees en biefstuk, maar deze romige puree combineert ook erg mooi met kabeljauw. Een tongstrelend vis recept! Lees verder >>
Vrijdag=Visdag! Ik blaas deze rubriek dit jaar weer nieuw leven in en zal proberen om elke vrijdag een nieuw vis recept te delen. Dit keer is dat een voorgerecht van zalmcarpaccio. Lees verder >>
Het is alweer even geleden, maar eindelijk is de Vrijdag=Visdag weer terug! Met een wel heel speciaal visrecept dit keer. Geen standaard taco’s gevuld met gehakt, maar Mexicaanse vistaco’s. Lees verder >>
Deze Vrijdag=Visdag รฉรฉn van mijn old-time favorite recepten: pasta met tonijn. Heel simpel, maar o zo lekker. Speciaal voor m’n vriend heb ik er zwarte olijven aan toegevoegd. Zelf houd ik niet zo van olijven, maar ik moet toegeven dat ze wel erg goed bij deze pasta passen. Lees verder >>
Het is alweer bijna het einde van deze maand. Tijd voor een nieuwe Foodblogswap. Deze maand mocht ik een recept koken van de blog eethetbeter.nl. Annemieke deelt op haar blog niet alleen makkelijke en gezonde recepten, maar geeft ook informatie over voedingstoffen en gezondheid. Zelf heb ik geen kinderen, maar ik vond vooral de kids recepten en traktaties erg inspirerend. Lees verder >>
Een waar feestmaal op deze vrijdagavond: scholfilet met aardappelgratin. Het is natuurlijk weer vrijdag. Dus dat betekent visdag. Vandaag speelt de schol daarin een hoofdrol. Lees verder >>
Vrijdag = Visdag is terug met deze quiche met broccoli en zalm. Voortaan zal ik mijn uiterste best doen om elke vrijdag weer een lekker recept te plaatsen met vis. Er ligt in elk geval genoeg materiaal klaar, waaronder dus deze quiche met broccoli en zalm. Lees verder >>
Op zoek naar inspiratie voor vanavond kwam ik bij toeval dit recept tegen van Brenda Kookt: Couscous met makreel en tuinbonen. Ik ben alleen niet zo’n grote fan van tuinbonen, dus ik besloot deze te vervangen door lamsoren. Lees verder >>
Beter laat dan nooit. Met de nodige vertraging wegens persoonlijke omstandigheden is hier dan toch mijn foodblogswap recept van maart. Uhm ja van maart inderdaad en niet van deze maand. Met de welgemeende excuses voor Jolande Vos van de prachtige blog www.beproefd.nl waar ik een recept van mocht koken.
Deze Indiase Viscurry is ontstaan na het kijken van een aflevering van Street Food, waarin Ishai Golan op zoek gaat naar het beste street food in Mumbai. Lees verder>>