De tijd vliegt! Het is alweer bijna juli. Ook deze maand deed ik weer mee aan de Foodblogswap. Dit keer komt mijn recept niet pas op de valreep van de maand. Ik wist namelijk al snel aan welk recept ik mijn eigen draai wilde geven. Met dank aan de nieuwe Delicious die geheel in het teken stond van de Latijns-Amerikaanse keuken. Deze quesadillas met tonijn passen daar goed bij! Lees verder >>
Deze Vrijdag=Visdag staat in het teken van tortilla wraps met garnalen. Meestal eet ik wraps gevuld met gehakt of kip, maar met vis of in het bijzonder garnalen is stiekem nog veel lekkerder. In combinatie met romige avocado en mango zijn dit bovendien hele fijne zomerse wraps! Lees verder >>
Het is vandaag alweer vrijdag en dus Visdag! Vandaag een Aziatisch menu met gegrilde zalmfilet gemarineerd in sojasaus, noodles en peultjes. Een redelijk simpel gerecht wat je vrij snel op tafel hebt, zodat je na het koken nog volop kunt genieten van de (voorlopig laatste) avondzon. Lees verder >>
Tijdens onze roadtrip door Noord-Ierland in april hebben we natuurlijk fish and chips gegeten. Daar kun je ook bijna niet om heen wanneer je hier op vakantie bent, zeker niet bij een roadtrip langs de kust. Daarmee kwam het zelf maken van fish and chips terecht op mijn food bucket list. Deze week maakte ik mijn eigen homemade variant voor vrijdag=visdag! Lees verder >>
Vandaag tijdens de Vrijdag=Visdag een recept waarin mijn Duitse roots terug komen. Flammkuchen is een typisch Duits recept, wat het laatste jaar ineens erg populair is geworden. Bij steeds meer restaurants staat het inmiddels op de lunchkaart. Hoog tijd om zelf eens een “knusperige flammkuchen” te maken. Geen traditionele flammkuchen met Speck und Zwiebeln (ui), de spekjes zijn vervangen door gerookte zalm. Lees verder >>
Deze vrijdag=visdag staat er een onbekende vis op het menu. Tenminste zelf had ik nog nooit gehoord van de leng. De leng behoort tot de kabeljauwachtigen en is een witvis. De lengfilet is vrij stevig qua stuctuur. Het leek me wel lekker om deze vis in de oven te bereiden. Lees verder >>
Deze vrijdag=visdag staat geheel in het teken van de Zeeuwse mosselen. Dit keer koos ik voor een pittige variant, namelijk Thaise mosselen gegaard in kokosmelk met rode peper en koriander. Lees verder >>
Na een aantal weken zonder vis recept op de vrijdag, is hij er vandaag dan toch weer: Vrijdag=Visdag! Met een perfect comfort food recept: plaattaart met tonijn. Lees verder >>
In dit vrijdag=visdag recept zit de vis stiekem een beetje verstopt. Je kunt de ansjovisfilets niet direct ontdekken, in elk geval niet op de foto. Qua smaak levert de ansjovis echter een belangrijke bijdrage aan dit pasta recept. De ansjovisfilets zijn absoluut de smaakmaker. Het resultaat is een heerlijke pasta met broccoli en ansjovis. Lees verder >>
Het is weer weekend en dat betekent vrijdag=visdag! Dit keer een salade recept wat binnen een handomdraai klaar is. Een heerlijk gevulde tonijnsalade met aardappel en ei. Een perfecte maaltijd om je weekend goed mee te starten. Lees verder >>