Deze couscous salade is een van mijn favorieten. Ik ben namelijk dol op couscous. Het is een goede basis voor salades, maar ook lekker met gehakt, lamsworstjes of in een gevulde paprika.
Een ander groot voordeel van couscous is dat het snel klaar is. Een uitkomst wanneer je weinig tijd hebt of geen zin hebt om lang in de keuken te staan. In onze kast staat eigenlijk altijd wel een pak couscous.
Deze zomerse couscous salade is erg geschikt voor een picknick in het park of voor bij de barbecue. Lees verder >>
Vandaag staat er een bloemkool curry met kikkererwten op het menu.
Een eenvoudige vegetarische curry met als belangrijkste ingredienten bloemkool en kikkererwten.
De Hollandse bloemkool en een Indiase curry blijken erg goed samen te gaan! Lees verder >>
Een verrassend gerecht met asperges, waar je waarschijnlijk net als ik niet zo snel aan zou denken: Ravioli gevuld met ricotta en spinazie met pesto en witte asperges.
Opnieuw verblijd met asperges was ik dit keer op zoek naar een ander recept dan het klassieke recept met ham, ei en botersaus. Zo kwam ik terecht op de site www.aspergerecepten.nl. Een site boordevol recepten voor witte en groene asperges. Hier vond ik mijn inspiratie voor dit recept. Lees verder >>
Ik ben dol op hartige taart, vooral met een knapperige bodem van bladerdeeg. Vanavond probeerde ik een voor mij nieuwe variant uit met broccoli, tomaat en mozzarella. Het recept is geïnspireerd op de Makkelijke Maaltijd Broccolitaart van Uit Pauline’s Keuken. Ik had nog verse tomaten, dus heb voor mijn broccolitaart tomaten gebruikt ipv cherrytomaten. Lees verder >>
Een savooiekool heeft prachtige bladeren, zeer geschikt voor het maken van rolletjes.
Savooiekool kan op meerdere manieren worden bereid, al eerder maakte ik een wokgerecht. Nu wilde ik graag een andere bereidingswijze uitproberen. Zo kwam ik bij deze gevulde koolrolletjes. Lees verder >>