Vanavond staat er een heerlijk vegetarisch recept op het menu, wat ik in diverse restaurants al vaak ben tegengekomen op de menukaart: gevulde portobello met geitenkaas. Eigenlijk is dit heel eenvoudig zelf te maken en binnen ongeveer 20 minuten klaar. Lees verder >>
Vanavond is het tijd voor een healthy snack. Een gezonde variatie op friet. Deze knolselderij frietjes zijn bijna niet te onderscheiden van echte frietjes, alleen qua smaak. Lees verder >>
Dit is eigenlijk geen recept voor een doordeweekse avond. Van pompoen naar pompoenblokjes is een behoorlijk tijdrovende klus. Een kleine inschattingsfout van mij, ik had dan ook nog nooit een pompoen gesneden. Lees verder >>
Als kind was ik absoluut niet gek op andijvie. Nu ik verschillende manieren heb ontdekt om andijvie te gebruiken in recepten ben ik het eigenlijk steeds meer gaan waarderen. Je kunt nog zoveel meer met andijvie dan het koken of er stamppot van maken. Het is namelijk ook een perfecte groente voor in een hartige taart.
Op het menu vandaag: een simpele andijvietaart met geraspte oude kaas en walnoten. Een verantwoord en vegetarisch hoofdgerecht. De walnoten geven deze taart net dat beetje extra crunch. Lees verder >>
Soms dan heb je ergens gewoon heel veel zin in. Vanavond had ik echt zin in nasi goreng. Al eerder maakt ik een Hollandse nasi. Een van mijn favoriete gerechten, omdat het zo simpel te maken is. Vanavond maakte ik een geheel andere variant van mijn Hollandse nasi door de groenten te veranderen: paksoi, gele paprika en prei. Nog een twist, mijn nasi goreng is vegetarisch! Lees verder >>
Deze maand deed ik voor het eerst mee aan de Foodblogswap. Een event waarbij foodbloggers een recept van elkaars blog koken. Ik mocht een recept koken van gewoonlekkergewoon.blogspot.nl.
Best lastig nog om een recept uit te kiezen, want het is de bedoeling dat je minimaal 1 ingrediënt wijzigt en je eigen draai geeft aan het recept. Uiteindelijk koos ik voor de eieren in hete saus. Ik had namelijk erg veel zin in nasi goreng en nog eieren in huis, dus dit leek me een goede combi! Lees verder >>
Vanavond kwamen mijn schoonouders eten. Ik wist dat ik pas vrij laat thuis zou zijn en dus weinig tijd had om uitgebreid te koken. Toch wilde ik graag iets lekkers op tafel zetten. Het werd uiteindelijk courgettesoep met zalm (helaas al op voordat ik er een foto van kon maken) en deze plaattaart met aubergine, tomaat en geitenkaas. Alle borden waren leeg en ik hoorde alleen maar positieve geluiden aan tafel, dus volgens mij is het goed in de smaak gevallen! Lees verder >>
Rode bieten, daar ben ik zelf niet zo gek op. Maar deze bietenrisotto met geitenkaas is ook geschikt voor mensen die niet van bieten houden. Lees verder >>
Soms mislukt er ook wel eens iets. Vandaag gebeurde dat helaas met deze quiche met bietenbladeren en ricotta. Het recept komt uit mijn nieuwste aanwinst, het kookboek Veg! van Hugh Fearnley-Whittingstall. Ik ben erg fan van quiche, makkelijk en oneindig veel variaties. We hadden bieten in huis met de bladeren en steeltjes er nog aan. Van de bieten zelf maak ik morgen een heerlijke bietenrisotto met geitenkaas. De bietenbladeren en steeltjes gooide ik liever niet weg, zonde om iets weg te gooien wanneer je het ook kan gebruiken voor deze bijzondere vegetarische quiche. Lees verder >>
Vandaag duurde het vrij lang voordat ik wist wat ik ging koken. Soms heb je van die dagen dat je niet kan kiezen en maar blijft zoeken naar inspiratie. Zo’n dag had ik dus vandaag. Uiteindelijk maakte ik een erg lekker en simpel gerecht: witte rijst met chinese kool en omeletreepjes. Snel klaar en volgens mij nog eens gezond ook. Lees verder >>