De laatste tijd ben ik lekker aan het bakken geslagen en heb ik verschillende nieuwe vullingen uitgeprobeerd voor in een quiche. De inspiratie voor deze quiche met bladspinazie en gorgonzola komt van de blog van eefkooktzo.nl. Lees verder >>
Het is volop aspergeseizoen. Eindelijk had ik tijd om een lekker recept te koken met het witte goud.
Geen traditionele asperges met ham en ei dit keer, maar een heerlijk romige aspergesoep. >Lees verder
Het is alweer een tijdje geleden dat ik deze salade met aardpeer maakte. Het recept was even blijven liggen, maar deel ik toch graag hier op m’n blog. Het is namelijk een bijzondere salade met een vergeten groente, de aardpeer. Lees verder >>
De laatste tijd eten we steeds vaker ‘s avonds een maaltijdsalade. Vooral na het sporten of een drukke werkdag is het fijn om snel te kunnen eten en geen uren in de keuken te staan. Zo’n avond vraagt gewoon om een lekkere en simpele salade, zoals deze spinaziesalade met blauwe kaas en peer. Lees verder >>
In januari was ik helemaal vergeten om me in te schrijven voor de maandelijkse Foodblogswap. Hierdoor was ik dus helaas te laat. Na een maandje overslaan doe ik deze maand wel weer mee en mocht ik een recept kiezen van de blog van Martine: duizenden1dag.nl.
Na veel baksels, soep en pasta vond ik dat het nu tijd was voor iets anders. Ik maakte zoete aardappel courgettekoekjes gebaseerd op dit originele recept voor aardappel-courgettekoekjes, maar dan moet zoete aardappel. Lees verder >>
De bietenburger stond al een tijdje op mijn bucketlist om eens zelf te maken. Ik woon direct boven het leuke lunchtentje Theekamer PIEN. Een topper op het lunchmenu hier is de bietenburger. Het recept is helaas geheim, maar ik weet dat er binnenkort een PIEN kookboek verschijnt met daarin ook het recept voor de famous bietenburger. Tot die tijd ben ik zelf maar gaan experimenteren. Lees verder >>
Ik ben wellicht wat laat, maar ik heb nu zelf ook de veelzijdigheid van quinoa ontdekt. Nee ik reken mezelf absoluut niet tot de quinoakutten uit de welbekende column van Tim den Besten. Ik eet namelijk ook gewoon brood, maar ik moet toegeven dat ik quinoa best lekker vind. Ook m’n vriend was wel enthousiast over deze quinoa salade uit het boek Powerfood van Rens Kroes. Lees verder >>
Een heerlijke salade met winterpostelein. Dat past wat mij betreft heel goed bij het huidige weer. Met 16 graden is het nog geen winter, maar de winterse groenten komen wel zo langzamerhand in de schappen. Dit geldt ook voor de winterpostelein. Lees verder >>
Het is alweer bijna het einde van deze maand. Tijd voor een nieuwe Foodblogswap. Deze maand mocht ik een recept koken van de blog eethetbeter.nl. Annemieke deelt op haar blog niet alleen makkelijke en gezonde recepten, maar geeft ook informatie over voedingstoffen en gezondheid. Zelf heb ik geen kinderen, maar ik vond vooral de kids recepten en traktaties erg inspirerend. Lees verder >>
Dat ik stiekem stapelgek ben op pannenkoeken dat weten jullie inmiddels wel. In mijn 10 Food confession biechtte ik al op dat pannenkoeken mijn favoriete ontbijt zijn. In de Delicious van mei zag ik ricotta pannenkoekjes staan. Ik kreeg gelijk zin om dit te maken. Alleen nog een geschikt moment vinden.. Lees verder>>