Recepten/ Vegetarisch

Uientaart met geitenkaas

Uientaart met geitenkaas

Onze voorraadkast zit inmiddels helemaal vol met uien. Een mooie gelegenheid om hiermee een uientaart te maken. Dit stond stiekem al langer op mijn wensenlijst om een keer uit te proberen!

In onze wekelijkse boodschappenpakket zit de laatste tijd regelmatig een zak vol uien. Grote uien, kleine uien of rode uien. Met als gevolg een behoorlijke uienverzameling in onze kast. Nu kun je uien vrij lang bewaren, dit is echter afhankelijk van het type ui. Ik merk dat onze uien meestal maar max. 2-3 weken goed blijven.

Mijn inspiratie voor dit recept komt van deze gekarameliseerde balsamico-uientaartjes van Brenda Kookt. Door haar kwam ik op het idee om een grote versie van haar uientaartjes te gaan maken. Een uien plaattaart eigenlijk, waarin je extra veel uien kwijt kunt.

Het resultaat is deze simpele uientaart met geitenkaas. Met een frisse salade erbij zeer geschikt als hoofdgerecht, maar ook lekker als lunch of amuse.

Bereidingswijze

Ontdooi de plakjes bladerdeeg.
Pel de uien en snijd de uien in halve ringen.
Verhit een scheutje olijfolie in een braadpan en voeg de uien toe.
Voeg voor het karameliseren van de uien de basterdsuiker, balsamico azijn, water en tijm toe.
Laat alles ongeveer 20 minuten zachtjes pruttelen met een deksel op pan en roer af en toe alles goed door. De uien zijn klaar wanneer het water verdampt is.

Verwarm de oven voor op 180 C.
Leg de plakes bladerdeeg in een met bakpapier beklede ovenschaal. Leg de bladerdeeg plakjes net iets over elkaar heen en druk goed aan, zodat alle plakjes samen 1 taartbodem vormen.
Verdeel de gekarameliseerde uien over de bodem.
Bestrooi de uien met de geitenkaas en verdeel ook nog een beetje tijm over de uientaart.
Bak de taart in ongeveer 20 minuten gaar in de oven op 180 C graden.

Ingrediënten

  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 2 grote uien
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 125ml water
  • 2 eetlepels basterdsuiker
  • 80 gram zachte geitenkaas
  • 2 eetlepels olijfolie
  • tijm
  • zout en peper

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.