Iets later dan normaal, maar hierbij toch een nieuw lunch recept! Tijd voor een lekkere tosti. Een tosti met geitenkaas en prosciutto ham.
Deze tosti is kort gegrild in de oven en verder gebakken in de pan voor een extra krokant jasje. Ik zag deze methode bij de Tosti Club, hier bakken ze alle tosti’s op een bakplaat. De tosti’s gaan ook hier eerst allemaal de oven in. Een perfecte methode wanneer je, zoals ik, geen tosti ijzer hebt. De combinatie van oven en pan zorgt ervoor dat de kaas goed gesmolten is en dat je tosti ook lekker krokant is.
Op mijn werk zijn tosti’s erg populair tijdens de lunch. Hier heb ik al allerlei variaties voorbij zien komen. Wist je bijvoorbeeld dat je ook prima een tosti kunt maken met een zacht bolletje? Dat kan! Genoeg inspiratie om ook thuis een aantal tosti variaties uit te proberen de komende tijd. Suggesties zijn ook van harte welkom!
Zo maak je deze tosti met geitenkaas en prosciutto
Beleg een boterham met een plak belegen geitenkaas.
Leg hierop 2 plakjes prosciutto ham.
Snijd 1 of 2 zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes en verdeel over de ham.
Strooi wat pijnboompitjes er overheen.
Bedek tot slot met nog een plak geitenkaas.
Leg dan de andere boterham bovenop.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Leg de tosti op een bakplaat of rekje in de oven.
Bak de tosti ongeveer 2 minuten op 180 graden.
Haal de tosti uit de oven en bak verder in de koekenpan.
Verhit de koekenpan op hoog vuur.
Je hoeft geen boter of olie toe te voegen.
Leg de tosti in de pan en bak kort aan beide kanten, zodat deze mooi bruin zijn.
De tosti is klaar wanneer de kaas gesmolten is en de buitenkant van de tosti lekker krokant is.
Ingrediënten
- voor 1 tosti
- 2 bruine boterhammen
- 2 plakken belegen geitenkaas
- 2 plakken prosciutto ham
- 1-2 zongedroogde tomaatjes
- handjevol pijnboompitten
1 Comment
Tosti met oude kaas, spinazie en pesto - Great Little Kitchen
13 januari 2019 at 17:04[…] ontdekte ook nog een ander tosti recept op mijn blog. Ook erg lekker: een tosti met geitenkaas en prosciutto. Alle suggesties voor lekkere tosti’s zijn van harte welkom! Print […]