Het wordt langzaam kouder en ook eerder donker. De herfst is begonnen en ik heb dan zin om meer tijd door te brengen in de keuken en daarna ook lekker lang aan tafel te zitten. Dit stoofpotje van kalfspoulet met la Chouffe bier is een heerlijk herfst recept.
Mijn allereerste homemade stoofpotje.. Ik moet zeggen dat het me enorm mee gevallen is qua werk. Tijdens het stoven kun je rustig even weglopen en iets anders doen, het stoofpotje doet het werk wel. Daarmee is dit stoofpotje ook prima te maken op een doordeweekse avond.
Uiteraard het lekkerst in combinatie met een la Chouffe!
Bereidingswijze
Snijd de kalfspoulet in dunne plakjes.
Snipper de ui en was de groente (prei, wortel, bleekselderij).
Snijd de prei in dunne reepjes en de wortel en bleekselderij in blokjes.
Bak de kalfspoulet in een mengsel van boter en olie. Bak het vlees op hoog vuur snel om en om tot het rondom bruin is.
Zet het vuur lager en voeg de ui, prei, wortel, bleekselderij, tijm, rozemarijn en de helft van het la Chouffe bier toe.
Laat het geheel nu ongeveer een uur stoven.
Voeg na een uur de rest van het la Chouffe bier toe en laat het nog ongeveer 15-20 minuten stoven.
Haal het vlees en de groenten uit de pan en houdt warm in een andere pan op het vuur.
Kook de saus in en bind de saus met room.
Voeg naar smaak peper en zout toe.
Serveer het stoofpotje met witte rijst.
Ingrediënten
-
Voor 2-3 personen
- 400 gram kalfspoulet
- 1 ui
- 1 prei 1 winterpeen
- 2 a 3 stengels bleekselderij
- 1 theelepel fijngehakte tijm
- 1 theelepel fijngehakte rozemarijn
- 100 ml room
- 1 flesje la Chouffe (0,33L)
- 50 gram roomboter
- 50 ml zonnebloemolie
- peper en zout
1 Comment
De 5 meest populaire recepten van 2014 - Great Little Kitchen
31 december 2014 at 17:07[…] heerlijk Belgisch bier: La Chouffe. Daarmee maak je dit goddelijke stoofpotje. Het was mijn allereerste homemade stoofpotje. Een uitkomst voor op koude winterdagen, zoals […]