Geen traditionele pesto maar een spinazie pesto. Qua kleur zie je geen verschil. Ook dit is een groene pesto. Hij smaakt wel anders!
Ik maak regelmatig zelf pesto en besloot eens iets nieuws uit te proberen. Pesto met spinazie in plaats van basilicum. Verder zijn de ingredienten hetzelfde: pijnboompitten, olijfolie, knoflook en Parmezaanse kaas. Ik heb ook nog wat walnoten toegevoegd. Maar dat is niet nodig voor een goede smaak. Ik had nog een klein restje over vandaar. Je zou ook alleen walnoten kunnen gebruiken in plaats van pijnboompitten.
Dit is een erg fijn recept voor restjes spinazie. Bij mij gaat de spinazie bijna nooit helemaal op. Ik gebruik vaak maar de helft van wat ik koop en dan ligt het te verpieteren in de koelkast. Nu heb ik met deze pesto een oplossing gevonden om dit voortaan te voorkomen.
Nog een groot voordeel is dat je zo extra groente in je maaltijd kunt verwerken. Zo is deze spinazie pesto erg lekker in een pasta. Maar natuurlijk smaakt het ook goed op stokbrood of bijvoorbeeld in een wrap. Je kunt de pesto in de koelkast wel 3-5 dagen bewaren.
Spinazie pesto met pijnboompitten
Een homemade pesto met spinazie in plaats van basilicum.
Ingredients
- 200 gram bladspinazie
- 40 gram geraspte Parmezaanse kaas
- 40 gram pijnboompitten
- 20 gram walnoten (optioneel)
- 2 teentjes knoflook
- 3-4 eetlepels olijfolie
- peper en zout
Instructions
Snijd de knoflookteentjes fijn.
Meng in een keukenmachine de bladspinazie, pijnboompitten, walnoten, knoflook, geraspte Parmezaanse kaas en olijfolie. Laat mixen tot het een mooi pesto mengsel is.
Breng daarna op smaak met wat peper en zout.
Voeg evt. extra olijfolie toe, wanneer de pesto nog wat te dik is.
No Comments