Pasta met kip en pesto, dat eten we hier regelmatig. Simpel, maar lekker. Dit keer besloot ik eens af te wijken van het standaard recept en maakte ik deze pittige variant met rode peper. Erg verrassende combinatie, het was boven verwachting lekker! Misschien dat deze nieuwe variant voortaan zelfs wel de nieuwe standaard wordt.
Bereidingswijze
Kook de penne volgens de gebruiksaanwijzing.
Snijd de kipfilet in kleine blokjes. Verhit een koekenpan en bak de kipfilet blokjes in een scheutje olijfolie.
Snijd de rode peper doormidden en snijd vervolgens in dunne ringetjes. Voeg naar smaak een halve of hele peper toe bij de kipfilet. Houd je van lekker pittig, dan ga je voor een hele peper.
Voeg 100ml creme fraiche toe en 2 eetlepels pesto.
Meng alles goed door en breng eventueel nog verder op smaak met wat peper.
Snijd de tomaten in kleine partjes en meng deze door de rest.
Giet de penne af en meng ook de penne door het gerecht.
Het recept is heel eenvoudig, maar dankzij de peper krijg je toch een heel andere smaak. Pesto en rode peper is samen een prima combinatie. Eetsmakelijk!
Ingrediënten
-
Voor 2 personen
- 200 gram penne
- 2 tomaten
- 2 eetlepels groene pesto
- 1 rode peper
- 100 ml creme fraiche
- 250 gram kipfilet
- olijfolie
1 Comment
FOODBLOGSWAP: Pittige pasta met kip en pesto – Lekker Happen
5 december 2018 at 17:47[…] Deze maand deed ik weer mee met de Foodblogswap. Hoewel ik wat minder tijd heb om steeds maar nieuwe recepten te koken en hierover te bloggen… vind ik het wel enorm leuk om te ‘swappen’. Even wat inspiratie opdoen bij één van de blogcollega’s is erg leuk! Op deze (Sorry, ik heb vertraging opgelopen!) woensdagmiddag ging ik aan de slag met een pastarecept van ‘Greatlittlekitchen’. Dit is het foodblog van de 31-jarige Stéphanie die graag kookt en geniet van lekker eten. Ze dankt haar naam aan de oppervlakte van haar 10 m² ‘grote’ keuken. Een knappe prestatie, als je het mij vraagt. Ik koos voor het recept ‘spicy pasta met kip en pesto’. […]