Recepten

Speculaas cake met pompoen en dadels

Speculaas cake met pomoen en dadels

Voor de Foodblogswap van deze maand koos ik een vegan bak recept van Maartje.
Deze speculaas cake met pompoen en dadels past helemaal bij deze tijd van het jaar.
Het heerlijk avondje van de Sint staat nu echt bijna voor de deur.
Een beker warme chocolademelk en een plak van deze cake erbij en pakjesavond kan beginnen!

Ik eet regelmatig vegetarisch, maar eigenlijk nooit helemaal vegan.
Dit recept voor speculaas cake was voor mij dan ook het eerste uitstapje naar vegan bakken.
De blog van Maartje ( maartjemaria.com) staat vol met plantaardige en vegan recepten, daarnaast deelt ze ook haar triathlon tips.
Maartje woont net als ik ook in het gezellige Breda.

Het originele recept heb ik zoveel mogelijk gevolgd.
Zeker aangezien ik niet erg bekend met vegan bakken.
Uiteraard heb ik wel een paar dingetjes gewijzigd aan het recept.
Zo heb ik amandelmeel gebruikt in plaats van speltmeel.
Bij speculaas hoort gewoon amandel!
Alleen de amandelmeel vond ik stiekem nog niet genoeg amandel.
Daarom heb ik in de cake zelf ook nog wat fijngehakte amandelen gedaan.
Het amandelschaafsel bovenop maakt de speculaas cake helemaal af!

Qua smaak ben ik erg tevreden over het eindresultaat.
Een lekkere speculaas smaak, zonder dat je de pompoen proeft.
De cake bleef alleen vrij zacht van binnen bij mij, ook nog na het afkoelen.
Ik weet niet of dit zo hoort, of dat ik misschien iets te veel pompoen gebruikt heb.

Speculaas cake met pompoen en dadels

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Prep Time: 30 Cooking Time: 45

Een vegan speculaas cake met pompoen, dadels en amandelmeel.

Ingredients

  • 300 gram flespompoen
  • 2 bananen
  • 6 dadels
  • 200 gram amandelmeel
  • 50 gram zelfrijzend bakmeel
  • 4 theelepels speculaaskruiden
  • 1 theelepel baking soda
  • 1 theelepel limoensap
  • 1 handjevol fijngehakte amandelen
  • 1 handjevol amandelschaafsel

Instructions

1

Schil de flespompoen en snijd deze in kleine blokjes.

2

Kook de pompoenblokjes in een pan met kokend water gaar in ongeveer 15-20 minuten.

3

Giet de pompoenblokjes af en laat ze goed uitlekken.

4

Verwarm de oven voor op 180 graden.

5

Doe de pompoenblokjes samen met de bananen en dadels in een keukenmachine of blender en mix alles goed door.

6

Voeg daarna het amandelmeel, zelfrijzend bakmeel en de speculaaskruiden toe en mix opnieuw.

7

Voeg tot slot de baking soda en de limoensap toe, dit gaat een beetje bruisen. Meng ook dit door het cakebeslag.

8

Hak de amandelen fijn met een keukenmes en roer deze ook door het beslag.

9

Vet een cakeblik in of bekleed deze met bakpapier en schep hier het cakebeslag in. Strooi het amandelschaafsel over de bovenkant van de cake.

10

Bak de speculaas cake nu ongeveer 40-45 minuten in de oven tot deze gaar is.

11

Laat de cake na het bakken afkoelen op een rooster.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.