Een voor mij nog onbekende groente: lamsoren. Lamsoren behoren tot de zeegroenten en groeien op de zilte bodem in Zeeland. De groene bladeren hebben de vorm van een lamsoor, vandaar de naam. Lamsoor smaakt een beetje ziltig en past daarom erg goed bij vis of schelp-en schaaldieren. Zout is dan ook niet nodig bij het bereiden, het is al zout genoeg!
Op maandag sta ik het liefst niet al te lang in de keuken, vandaar mijn keuze voor een snelle spaghetti met lamsoren en garnalen.
Bereidingswijze
Kook de spaghetti in een pan in ongeveer 8 minuten beetgaar.
In dit geval 100 gram volkoren spaghetti en 100 gram naturel spaghetti. De reden: onvoldoende naturel spaghetti voor 2 personen. Vandaar deze mix.
Was de lamsoren onder een koude kraan, dit hoeft maar heel kort. Deze zeegroente kan namelijk niet goed tegen zoet water.
Snijd eventueel de steeltjes van de lamsoren af.
Hak de teentjes knoflook en de halve rode peper fijn.
Verhit 2 eetlepels olie in een wok en fruit hierin de knoflook en rode peper.
Voeg na ongeveer 1 minuut de garnalen toe en bak deze ongeveer 3 minuten mee.
Voeg ook de lamsoren toe en wok alles nog ongeveer 3 minuten.
Knijp het sap van een halve citroen uit boven de wok als tegenhanger van de rode peper. Het gerecht is namelijk vrij pittig.
Giet de spaghetti af, meng een scheut extra vergine olijfolie door de spaghetti en schep het op een bord. Leg de lamsoren en garnalen er bovenop.
Mijn eerste indruk van de lamsoren was positief. Ze zijn inderdaad vrij zout van smaak, maar in combinatie met de rode peper en garnalen een goede combinatie.
Ingrediënten
-
Voor 2 personen
- 200 gram spaghetti
- 250 gram lamsoren
- 1/2 rode peper
- 100 gram grote garnalen
- 2 teentjes knoflook
- olijfolie
- 1 citroen
No Comments