Regelmatig maak ik een risotto met kastanjechampignons, het is zelfs één van mijn favoriete gerechten. Maar vanavond voegde ik een aantal extra ingrediënten toe aan mijn standaard recept: tuinbonen en spekjes.
Geen idee of ze deze risotto combinatie in Italië ook maken. Mijn inspiratie kwam van de Bredase levensgenieters van Genietschap Kulinair. Ik was wat sceptisch vooraf, aangezien ik geen grote fan ben van tuinbonen, maar de smaken pasten erg goed bij elkaar.
Bereidingswijze
Snipper de ui en hak de teentjes knoflook fijn.
Dop de tuinbonen en kook deze in ongeveer 5 minuten beetgaar in een pan met water
Zet een liter water op, breng het water aan de kok en voeg hier 2 blokjes rundvleesbouillon aan toe voor de bouillon.
Verwarm in een pan olijfolie en fruit de ui zachtjes glazig, voeg daarna de knoflook toe.
Voeg de risottorijst toe en roer dit door elkaar tot alle korrels glazig zijn door de olijfolie.
Voeg nu de droge witte wijn toe en laat dit inkoken
Voeg vervolgens steeds een beetje bouillon toe, wanneer de bouillon is opgenomen voeg je opnieuw bouillon toe. Roer de risotto regelmatig door.
Bak ondertussen de spekjes krokant in een koekenpan
Voeg na ongeveer 10 minuten de tuinbonen en spekjes toe aan de risotto
Voeg de rest van de bouillon toe tot de risottorijst zacht is
Snijd de kastanjechampignons in stukjes en bak de kastanjechampignons op hoog vuur in een pan met een scheut olijfolie.
Schep de champignons en de Parmezaanse kaas door de risotto en voeg naar smaak zout en peper toe.
Serveer de risotto met wat extra Parmezaanse kaas als garnering.
Ingrediënten
-
Voor 2-3 personen
- 200 gram risottorijst
- 1 ui
- 125 gram kastanjechampignons
- 2 teentjes knoflook
- 1 liter rundvleesbouillon
- 150 gram verse tuinbonen
- 50 gram spekblokjes
- 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
- olijfolie
- 100ml droge witte wijn
1 Comment
Tuinbonen salade - Great Little Kitchen
19 juli 2014 at 11:39[…] de risotto met tuinbonen had ik nog steeds een hele berg tuinbonen over. Om heel eerlijk te zijn wist ik niet zo goed wat ik […]