Recepten/ Vis

Rijstsalade met tonijn

rijstsalade met tonijn

Het is weer Vrijdag=Visdag! Vandaag staat er tonijn op het menu. Dit recept is ontstaan vanuit de voorraadkast en gemaakt met restjes. Het resultaat is een voedzame en vrolijke rijstsalade met tonijn.

Ik heb eigenlijk altijd wel een blikje met tonijnstukken in mijn voorraadkast staan. Altijd handig en lang houdbaar, dus wat mij betreft mag dit niet ontbreken in je basisvoorraad.

Op vrijdag heb ik vaak geen zin om lang in de keuken te staan. Deze rijstsalade is lekker en simpel. Binnen 15 minuten staat deze salade gegarandeerd op tafel.

Wanneer het eindelijk lekker zomerweer wordt – morgen? – dan is dit ook echt een fijne en vullende salade om buiten te eten. Ook erg geschikt om vooraf te maken en dan bijvoorbeeld mee te nemen naar het park. Hier in Breda zijn er in de zomer gratis concerten in het park op dinsdagavond. Vooraf eet iedereen bij lekker weer dan in het park. Daarvoor ga ik deze salade zeker een keertje maken!

Bereidingswijze

Kook de rijst gaar. Ik koos voor zilvervliesrijst.
In het geval van zilvervliesrijst is de kooktijd ongeveer 8-10 minuten.
Giet de rijst af en laat deze staan om af te koelen.
Heb je haast dan kun je de rijst ook afspoelen onder de koude kraan boven een vergiet.
Snijd ondertussen de komkommer in kleine blokjes.
Snijd de cherrytomaten doormidden.
Maak het blikje van de tonijn open en giet de tonijnstukken af.
Bewaar een klein beetje olie voor door de salade. 1 lepel is voldoende.
Meng in een slakom de komkommer, tonijnstukken en mais door de rijst.
Voeg als laatste ook de cherrytomaten toe.

Ingrediënten

rijstsalade met tonijn

    voor 2 personen

  • 150 gram rijst (bijv. zilvervliesrijst)
  • 1 blikje tonijnstukken (op olie)
  • 1/2 komkommer
  • 75 gram mais
  • 1 bakje cherrytomaten

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.