Deze rijstsalade met gerookte kip en feta is echt een uitvinding. Niet alleen lekker als avondeten, maar ook goed te bewaren voor de lunch. Het is een salade die snel klaar is en ook na een dag in de koelkast nog steeds erg goed smaakt.
Vanavond was ik laat thuis en at ik alleen. Ik was naar een event in Amsterdam voor mijn werk en mijn vriend ging uit eten met een vriend. Ik eet bijna nooit alleen en op zo’n avond neig ik dan vaak naar een snelle en slechte hap. Zeker wanneer ik ook laat thuis ben en dan nog boodschappen moet doen en nog moet koken. Herkenbaar?
Nu had ik voor de verandering echt zin in een lekkere en simpele salade. Dat werd uiteindelijk een rijstsalade. Ook al was ik wel in de verleiding om deze parelcouscous salade nog een keer te maken. Er was alleen geen couscous meer in huis, maar wel zilvervliesrijst. Dat werd dus de basis voor deze rijstsalade.
De rijstsalade bevat niet alleen gerookte kip en feta, maar ook rode paprika, cherrytomaten en lente ui. Deze ingredienten geven deze salade wat meer kleur en natuurlijk ook smaak. Het is zo bovendien een goed gevulde salade geworden.
Ik heb gelijk een extra grote portie gemaakt. De volgende dag had ik een lekkere salade voor de lunch op mijn werk. Ook mijn vriend was blij, want ik had ook een bakje rijstsalade voor hem bewaard.
Rijstsalade met gerookte kip en feta
Een goed gevulde rijstsalade met gerookte kip, feta, paprika, cherrytomaten en lente-ui.
Ingredients
- 200 gram zilvervliesrijst
- 1 rode paprika
- 100 gram cherrytomaten
- 3 lente uitjes
- 200 gram gerookte kip
- 100 gram feta
- 2 eetlepels creme fraiche
- peper en zout
Instructions
Kook de zilvervliesrijst en in een pan met ruim water en deksel in ongeveer 8 minuten gaar. Giet de rijst af en spoel de rijst af met koud water. Laat de rijst dan met de deksel er op nog 5-10 minuten in de pan staan.
Snijd de gerookte kipfilet in reepjes.
Snijd de cherrytomaten in vieren en snijd ook de paprika in blokjes.
Was de lente ui en verwijder de uiteindes. Snijd de lente ui daarna in kleine ringetjes.
Meng in een kom de rijst met 2 eetlepels creme fraiche en voeg dan alle andere ingredienten toe. Meng alles door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
No Comments