Eindelijk is het lente! Dat betekent ook dat er langzamerhand weer voorjaarsgroenten te verkrijgen zijn. Waaronder raapstelen of raapsteeltjes. Ik zag ze op de markt en kocht gelijk 3 bosjes om daar deze raapstelen pasta mee te maken.
Raapsteeltjes horen wat mij betreft echt bij het voorjaar. Je kunt er ook echt alle kanten mee op. Van een lente stamppot tot salade, risotto of pasta. Dat laatste staat vanavond hier op het menu.
En nog beter: alle ingrediënten in dit recept kocht ik geheel plastic vrij! Dat is een aardige uitdaging merk ik al en ik zit nog maar in week 1 van mijn plastic vrije keuken challenge. Oké de Parmezaanse kaas die nog in mijn koelkast lag (in een bakje) was bij aankoop wel verpakt in plastic. Items die ik nog in voorraad heb mag ik wel gewoon opmaken, weggooien is ook zonde.
Zo maak je deze raapstelen pasta
Kook de pasta naar keuze al dente in een pan met kokend water.
Was de bosjes met raapstelen grondig onder de kraan, verwijder al het zand.
Hak de raapstelen in grove stukken.
Snijd de worst open en verwijder het velletje.
Snijd de knoflook fijn en snijd ook de worst in plakjes.
Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak hierin kort de plakjes worst.
Voeg na een aantal minuten de teentjes knoflook en chilipoeder toe en fruit even mee.
Voeg dan beetje bij beetje de raapstelen toe en laat deze slinken.
Giet het kookwater van de pasta af en vang nog een beetje van het kookvocht op.
Voeg de pasta en het kookvocht toe aan het mengsel met de raapsteeltjes en verwarm nog even.
Verdeel de pasta met raapstelen over de borden en bestrooi tot slot met geraspte Parmezaanse kaas.
Ingrediënten
voor 2 personen
2 bosjes raapstelen
150 gram pasta (bijv. spaghetti)
150 gram Franse droge worst
2 teentjes knoflook
1 theelepel chilipoeder
Parmezaanse kaas
olijfolie
No Comments