Recepten

Quiche met tomaat en geitenkaas

Quiche met tomaat en geitenkaas

Het is hoog tijd voor een nieuwe quiche recept! Ik ben de afgelopen tijd druk aan het experimenteren geweest met verschillende vullingen voor quiches. Deze quiche met tomaat en geitenkaas is echt onweerstaanbaar lekker!

Inmiddels is het voor mij heel lastig om mijn favoriete quiche recept te benoemen. Inclusief deze staan er straks alweer 7 recepten op mijn blog. Het is wel duidelijk dat ik gek ben op quiche.

Deze quiche met tomaat en geitenkaas valt zonder twijfel in de categorie lekker en simpel. Dat kan haast niet anders met maar 5 ingrediënten.

Ik heb trostomaten gebruikt. Maar je kunt ook kiezen voor cherrytomaten of romatomaten. Daarmee krijgt de quiche alweer een heel andere smaak. Leuk dus om mee te variëren!

Serveer de quiche als lunch, hapje of als avondeten in combinatie met een salade. Zowel warm als koud erg lekker. Wat verse basilicum on top maakt het qua smaak helemaal af.

Zo maak je deze quiche met tomaat en geitenkaas:

Ontdooi de plakjes bladerdeeg. Verwarm de oven voor op 200 graden.
Vet een quichevorm in met wat boter of olijfolie.
Verdeel de bladerdeeg over de quichevorm en prik het bladerdeeg in met een vork.
Leg bakfolie op het bladerdeeg en vul daarna met bakbonen.
Bak de bodem ongeveer 5-6 minuten voor.

Maak ondertussen de vulling voor deze quiche.
Klop hiervoor in een kom de eieren los en meng met de creme fraiche.
Voeg naar smaak wat peper, zout en gedroogde basilicum toe.
Snijd de tomaten in partjes.

Haal de voorgebakken bodem uit de oven en giet het eimengsel op de bodem.
Verkruimel daarna de geitenkaas er overheen.
Leg tot slot de tomaten bovenop met de snijkant naar boven.

Bak de quiche in ongeveer 30-35 minuten gaar in de oven op 200 graden.
Prik voor de zekerheid met een houten prikker in de quiche om te controleren of deze inderdaad gaar is.
Komt de prikker er schoon uit dan is de quiche klaar om op aan te vallen!

Ingrediënten

Quiche met tomaat en geitenkaas

  • 5-6 plakjes bladerdeeg
  • 50 gram geitenkaas (zachte)
  • 5 eieren
  • 200 ml creme fraiche
  • 4 trostomaten
  • handjevol verse basilicum
  • peper en zout
  • gedroogde basilicum

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.