Vrijdag = Visdag is terug met deze quiche met broccoli en zalm. Voortaan zal ik mijn uiterste best doen om elke vrijdag weer een lekker recept te plaatsen met vis. Er ligt in elk geval genoeg materiaal klaar, waaronder dus deze quiche met broccoli en zalm.
Ik laat me regelmatig leiden door de Bonus aanbiedingen. Gevoelig voor reclame volgens mijn vriend. Wanneer ik nog niet weet wat ik ‘s avonds ga koken en er ook weinig meer in huis is dan vormt de AH pagina met bonus aanbiedingen meestal mijn eerste inspiratiebron. Deze quiche met broccoli en zalm is ook tot stand gekomen op basis van Bonus ingrediënten. Vorige week waren namelijk, zoals je al kunt raden, de broccoli en gerookte zalm in de aanbieding.
Regelmatig experimenteer ik met nieuwe quiches en probeer ik hierbij allerlei ingrediënten uit. Van witlof tot bietenbladeren.
De combinatie broccoli en gerookte zalm was ook nieuw voor mij. Ik zag dit toevallig op de blog van Peggyspastime.be voorbijkomen toen ik op zoek was naar een recept voor de Foodblogswap van afgelopen maand. Een erg goede combinatie moet ik zeggen!
Ik heb in het eiermengsel van deze quiche kruidenkaas verwerkt. Normaal gesproken gebruik ik hierin geraspte Parmezaanse kaas, maar de kruidenkaas leek me lekkerder bij de gerookte zalm. Op deze manier maak ik ook wel eens pasta. Vaak kan het dan ook prima in een quiche. Deze quiche met broccoli en zalm staat waarschijnlijk nog wel vaker bij ons op het menu. Normaal blijft er nog wel een stuk over voor de volgende dag, maar dit keer is alles op gegaan. Dat zegt denk ik genoeg!
Zo maak je deze quiche met broccoli en zalm
Ontdooi de plakjes bladerdeeg.
Snijd de broccoli in kleine roosjes. Vul een pan met water en kook de broccoli roosjes hierin beetgaar.
Verwarm de oven voor op 200° C.
Vet een quichevorm of ovenschaal in en bekleed de bodem met bladerdeeg.
Prik gaatjes in het deeg en bekleed de bodem met bakpapier en bakbonen.
Bak de bodem nu ongeveer 10 minuten, zodat deze al enigszins krokant is.
Meng ondertussen in een kom de eieren met de room en kruidenkaas. Voeg voor extra smaak een snufje zout en peper toe.
Snijd de gerookte zalmfilet in repen.
Haal de quichevorm uit de oven en verwijder het bakpapier en de bakbonen. Verdeel eerst de broccoli roosjes en vervolgens de reepjes gerookte zalm over de bodem.
Giet het eiermengsel met kruidenkaas er overheen en zorg dat dit goed verspreid is.
Bak de quiche in ongeveer 30 minuten op 200° C.
Eventueel kun je nog extra geraspte kaas over de quiche strooien. Dan krijg je een krokante bovenlaag op de quiche.
Ingrediënten
- 3 eieren
- 6 plakjes bladerdeeg
- 100 gram gerookte zalmfilet
- 1 stronk broccoli
- 250 ml kookroom
- 75 gram kruidenkaas
- peper, zout
No Comments