Ook ik ga mee in de trend van de kleurrijke poké bowls.
Ik weet alleen niet helemaal zeker of dit nou een sushi bowl of een poké bowl is.
De basis van deze poké bowl met garnalen bestaat uit sushirijst, maar de nori ontbreekt.
Het is dus geen complete sushi en daarom bestempel ik het gerecht maar als poké bowl!
De poké bowl is momenteel echt enorm hip.
Op Instagram zie ik veel tot in detail opgemaakte schaaltjes voorbij komen.
De poké bowl (afhaal) restaurants schieten ook als paddenstoelen uit de grond.
Hier in Breda zitten er inmiddels al drie (die ik ook allemaal al getest heb)!
Hoog tijd dus dat ik ook eens een poging ging wagen tot het maken van mijn eigen poké bowl.
Inmiddels snap ik het enthousiasme wel van alle andere foodies. Het is erg simpel om te maken, ziet er fantastisch uit op de foto en is bovendien ook nog eens erg voedzaam.
Ook al schiet het de traditie wel een beetje voorbij. Poké is van oorsprong een Hawaiiaans gerecht.
Het wordt door de vissers in Hawaii gemaakt zonder al teveel poespas en is vooral bedoeld om restjes vis op te maken.
De restjes vis worden in blokjes gesneden (poké betekent ‘to cut’) en daarna wordt de vis gemarineerd in sojasaus en sesamzaadjes. Alles wordt vervolgens koud geserveerd.
Voor mijn poké bowl heb ik gekozen voor garnalen.
De garnalen heb ik kort gebakken in de wok met sojasaus, rode peper en sesamzaadjes.
Naast de sushirijst zijn er nog 3 toppings: avocado, zeewiersalade en komkommer.
Ik ben erg blij met het resultaat van mijn allereerste poké bowl.
De combinatie qua smaken was perfect. Dat smaakt zeker naar meer!
Poké bowl met garnalen
Makkelijke poké bowl met garnalen, sushirijst, avocado, komkommer, zeewiersalade en sesamzaadjes.
Ingredients
- 150 gram sushirijst
- 1 eetlepel rijstazijn
- 1 eetlepel suiker
- 200 gram garnalen
- 2 avocado's
- 1/2 komkommer
- 100 gram zeewiersalade
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 rode peper
- 1 eetlepel sesamzaadjes
- olijfolie
- gemberpoeder
Instructions
Breng de sushirijst in een pan met water aan de kook.
Kook de sushirijst met gesloten deksel gaar in 10-15 minuten en laat daarna met gesloten deksel nog 10 minuten staan.
Meng 1 eetlepel rijstazijn en 1 eetlepel suiker door de sushirijst en laat nu goed afkoelen.
Snijd de rode peper in stukjes.
Meng in een kom de rode peper met 2 eetlepels sojasaus en voeg naar smaak wat gemberpoeder toe. Voeg nu de garnalen toe en laat ze kort marineren.
Verhit een scheut olijfolie in een wok en bak hierin kort (3-4 minuten) op heet vuur de garnalen inclusief marinade.
Voeg aan het einde kort de sesamzaadjes toe om deze ook eventjes mee te bakken.
Laat de garnalen ook afkoelen.
Snijd de avocado ondertussen in dunne plakjes.
Snijd de komkommer in kleine blokjes (in dunne reepjes kan ook).
Verdeel de afgekoelde rijst over 2 kommen. Leg in iedere kom in een hoekje de plakjes avocado, in een ander hoekje de blokjes komkommer en verdeel ook de zeewiersalade en tot slot de garnalen over beide kommen.
Garneer tot slot nog met wat extra sesamzaadjes en eetsmakelijk!
No Comments