Recepten/ Vegetarisch

Plaattaart met groene asperges en gorgonzola

plaattaart met groene asperges en gorgonzola

Het is volop aspergeseizoen en ik ben zelf gek op asperges.
Elke kans die ik krijg grijp ik dan ook aan om asperges te eten of in dit geval om ermee te koken.
Met een bundel groene asperges maakte ik deze plaattaart met groene asperges en gorgonzola.

Groene asperges hebben een wat sterkere smaak in vergelijking tot witte asperges.
Een groot voordeel van groene asperges is dat je ze niet hoeft te schillen. Dat scheelt een hoop tijd!
Het is wel aan te raden om een stuk van de onderkant af te snijden. Het uiteinde is vaak houtig, dat wil je daarom graag verwijderen.

De krachtigere smaak van de groene asperges past erg goed bij een vrij uitgesproken kaas zoals de gorgonzola. Dit zijn eigenlijk de 2 belangrijkste ingrediënten voor dit recept.
Meer heb je ook niet nodig voor een smaakvolle plaattaart!

Plaattaart met groene asperges en gorgonzola

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Serves: 2
Prep Time: 15 Cooking Time: 45

Een heerlijke plaattaart met groene asperges en een sterke blauwe kaas, namelijk gorgonzola.

Ingredients

  • 300-400 gram groene asperges
  • 125 gram crème fraîche
  • 150 gram gorgonzola
  • 1/2 pakje bladerdeeg of een rol bladerdeeg
  • 20 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • peper en zout

Instructions

1

Was de groene asperges grondig onder de kraan.

2

Verwijder de houtige uiteinden van de asperges.

3

Zet een pan met water op het vuur en kook de groene asperges kort ongeveer 3-4 minuten in kokend water.

4

Spoel de asperges af met koud water en laat ze goed uitlekken.

5

Verwarm in de tussentijd de oven voor op 180°C graden.

6

Ontdooi de bladerdeeg en bekleed een bakplaat met bakpapier. Vorm van 4-5 plakjes bladerdeeg (afhankelijk van de grootte van je bakplaat) een rechthoekige bodem.Prik gaatjes in het deeg.

7

Verdeel de crème fraîche over de bladerdeeg bodem. Laat hierbij ongeveer 1 cm aan de randen vrij. Breng op smaak met wat peper en zout.

8

Leg nu de groene asperges netjes naast elkaar op de laag met crème fraîche.

9

Snijd de asperges eventueel nog iets bij, wanneer ze te lang zijn voor de bodem.

10

Verkruimel nu de gorgonzola over de bodem. Besprenkel de plaattaart tot slot nog met wat geraspte Parmezaanse kaas.

11

Bak de plaattaart nu ongeveer 30-40 minuten in de oven op 180°C graden.

12

De plaattaart is klaar wanneer deze mooi goudbruin van kleur is.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Spaghetti met spekjes en groene asperges - Great Little Kitchen
    20 mei 2018 at 12:11

    […] je nou nog meer inspiratie willen met groene asperges. Deze plaattaart met groene asperges en gorgonzola is ook echt een […]

  • Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.