Vanavond liep ik in de supermarkt en mijn oog viel op een recept van gebakken gnocchi. Ik wist al dat we gebakken spruitjes met spekjes en champignons zouden gaan eten. De toevoeging van gnocchi had ik hierbij zelf niet zo snel bedacht. Ik ben normaal ook niet zo’n fan van de recepten van Allerhande, qua smaak vind ik het vaak toch tegenvallen. Gnocchi stond nog op mijn bucketlist om een keer te maken en uit te proberen. Deze kans kon ik dus niet laten schieten! Lees verder >>
In ons wekelijkse biologische pakket zat deze week snijbiet. Een voor mij nieuwe groente, je ziet snijbiet eigenlijk ook niet in de supermarkt. Gelukkig kon ik op internet genoeg inspiratie vinden. Hier las ik ook dat je snijbiet prima kunt gebruiken als vervanging voor spinazie. Lees verder >>
Af en toe mag je het jezelf best een beetje makkelijk maken. Voor mij is koken even een moment voor mezelf en ontspanning na een drukke dag werken. Soms heb je gewoon geen zin om lang in de keuken te staan. Dit recept biedt dan uitkomst.
Simpel en snel klaar: pasta met bladspinazie, kastanjechampignons en spekjes. Het geheim van dit recept zit hem in de saus: een combinatie van kruidenkaas en slagroom. Lees verder >>
Pasta met kip en pesto, dat eten we hier regelmatig. Simpel, maar lekker. Dit keer besloot ik eens af te wijken van het standaard recept en maakte ik deze pittige variant met rode peper. Erg verrassende combinatie, het was boven verwachting lekker! Misschien dat deze nieuwe variant voortaan zelfs wel de nieuwe standaard wordt. Lees verder >>
Een verrassend gerecht met asperges, waar je waarschijnlijk net als ik niet zo snel aan zou denken: Ravioli gevuld met ricotta en spinazie met pesto en witte asperges.
Opnieuw verblijd met asperges was ik dit keer op zoek naar een ander recept dan het klassieke recept met ham, ei en botersaus. Zo kwam ik terecht op de site www.aspergerecepten.nl. Een site boordevol recepten voor witte en groene asperges. Hier vond ik mijn inspiratie voor dit recept. Lees verder >>
Een snelle, maar rijk gevulde pasta.ย Geschikt voor dagen wanneer je niet al te veel tijd hebt om te koken.
Maar geen standaard pasta op tafel wil zetten.
Deze pasta bevat cherrytomaten, reepjes serranoham, rucola, pijnboompitten en pesto.
Het allerbeste: deze pasta is binnen 20 minuten klaar! Lees verder >>