Pasta/ Recepten/ Vlees

Pasta met snijbiet en spekjes

Pasta met snijbiet en spekjes

In ons wekelijkse biologische pakket zat deze week snijbiet. Een voor mij nieuwe groente, je ziet snijbiet eigenlijk ook niet in de supermarkt. Gelukkig kon ik op internet genoeg inspiratie vinden. Hier las ik ook dat je snijbiet prima kunt gebruiken als vervanging voor spinazie.

We hadden nog spekjes in huis, daarom besloot ik om een variatie te maken van mijn pasta met spinazie en spekjes. Uiteraard wel met een twist, namelijk met mascarpone in plaats van kruidenkaas en room. Zo krijgt dit recept toch een lekkere kaassmaak.

Bereidingswijze

Breng water aan de kook in een ruime pan en kook hierin de pasta.
Was de snijbiet en hak de bladeren van de snijbiet in grove stukken.
Snipper de ui en hak ook 1 a 2 teentjes knoflook fijn.
Verhit een klein scheutje olijfolie in een hapjespan of wok en bak hierin de spekjes.
Voeg na een paar minuten de ui en knoflook toe en bak dit even mee.
Voeg dan ook de snijbiet toe en bak tot de snijbiet geslonken is.
Giet de pasta af wanneer deze beetgaar is en voeg de pasta toen aan de snijbiet en spekjes.
Roer nu de mascarpone er doorheen.
Voeg naar smaak peper en evt een beetje zout toe.

Ingrediënten

Pasta met snijbiet en spekjes

    Voor 2 personen

  • 150 gram pasta
  • 1 bosje snijbijt
  • 100 gram spekjes
  • 1 rode ui
  • 1 a 2 teentjes knoflook
  • 125 gram mascarpone
  • peper

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.