Couscous salade in een heel nieuw jasje! Deze parelcouscous salade met spinazie en blauwe kaas stond hier vandaag op het menu voor het avondeten. Misschien een gewaagde combinatie vanwege de blauwe kaas, maar geloof me het is echt goddelijk.
Blauwe kaas en spinazie zijn altijd lekker samen. In een salade mag er wel een zoete tegenhanger bij. Dat zijn in deze parelcouscous salade de abrikozen. De geroosterde pijnboompitten maken de salade helemaal af.
Ik ben gek op blauwe kaas, hoe scherper de smaak hoe beter. Ik heb voor deze salade gekozen voor een Bleu d’Avergne. Een Blue Stilton of Roquefort is ook prima! Mocht je nou absoluut geen liefhebber zijn van blauwe kaas, dan kun je ook kiezen voor geitenkaas. Maar wat mij betreft hoort er eigenlijk wel een sterke blauwe kaas bij deze salade.
Ik heb voor deze parelcouscous salade gedroogde abrikozen gebruikt. Op het moment dat ik dit maakte (ergens in april) waren er nog geen verse abrikozen verkrijgbaar. Inmiddels zijn ze wel al in het seizoen en dus ook een optie. Verse abrikozen zijn zoeter dan gedroogde abrikozen en geven deze salade weer een hele andere twist.
Vind je couscous vaak te droog? Dan weet ik zeker dat je wel fan bent van parelcouscous, dit heeft namelijk een veel zachtere en vollere smaak. Ik vind allebei lekker, maar mijn vriend heeft een duidelijke voorkeur voor parelcouscous. Voor deze salade zou ik dit ook zeker kiezen.
Parelcouscous salade met spinazie en blauwe kaas
Een gewaagde combinatie voor de liefhebbers van blauwe kaas. Parelcouscous salade met spinazie, blauwe kaas, gedroogde abrikozen en geroosterde pijnboompitten.
Ingredients
- 150 gram parelcouscous
- 80 gram blauwe kaas
- 200 gram bladspinazie
- 100 gram gedroogde abrikozen
- 20 gram pijnboompitten
- 500 ml water
- 2 eetlepels extra vergine olijfolie
- peper
- zout
Instructions
Was de bladspinazie en snijd de gedroogde abrikozen in stukjes.
Breng een pan met water (0,5L) aan de kook en voeg dan de parelcouscous toe. Laat ongeveer 10 minuten zachtjes koken.
Giet de parelcouscous af en laat even afkoelen.
Meng in een kom alvast de bladspinazie en gedroogde abrikozen.
Voeg de afgekoelde (of lauwwarme) parelcouscous, olijfolie en wat peper en zout toe en meng dit door de rest van de salade.
Verkruimel de blauwe kaas of snijd deze in kleine blokjes en schep dit ook door de parelcousous salade.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze een beetje bruin gebrand zijn.
Schep de salade op een bord of in een kom en verdeel tot slot de pijnboompitten erover.
No Comments