In het weekend mag je jezelf best eens lekker verwennen. Ik maak dan op zaterdag en/of zondag ook altijd tijd voor een uitgebreid ontbijt. Rustig wakker worden in de keuken met de geur van net gebakken pannenkoeken. Wie wil dat nou niet? Mijn vriend is net zo gek op pannenkoeken als ik, dus daar maak ik ons allebei blij mee. Er valt eindeloos te combineren met pannenkoeken, van hartig tot zoet. Deze pannenkoeken met peer en kaneel zijn fris, fruitig en toch ook een beetje zoet. Het perfecte ontbijt voor op een lazy zondag!
Bereidingswijze
Mix in een beslagkom de bloem met de helft van de melk.
Voeg een ei toe en meng het ei door het beslag.
Voeg de rest van de melk toe aan het beslag en meng alles goed door elkaar.
Laat het pannenkoekenbeslag heel even staan.
Schil ondertussen de peren en snijd de peren in dunne plakjes of kleine blokjes.
Meng de peer met een beetje kaneel.
Voeg de blokjes peer toe aan het beslag en meng goed door elkaar.
Verhit een scheutje olijfolie of klontje boter in de pan en schep een lepel beslag in de pan.
Draai de pannenkoek om en bak ook kort aan de andere kant. Bak zo één voor één alle pannenkoeken.
Gebruik je dunne plakjes peer dan leg je deze gelijk op het beslag, wanneer je het beslag in de pan doet.
Houd je van extra zoet? Eet deze pannenkoeken dan met een beetje stroop, honing of poedersuiker.
Ingrediënten
-
Voor ongeveer 10-12 pannenkoeken
- 200 gram tarwebloem
- 500 ml melk
- 1 ei
- 2 peren
- 1 a 2 theelepels kaneel
No Comments