In de biologische winkel zag ik vorige week flespompoenen liggen. Dat leek me wel een goede investering. Met een flespompoen van 1kg maakte ik deze flespompoensoep met kokosmelk. Lees verder >>
Eindelijk is het lente! Dat betekent ook dat er langzamerhand weer voorjaarsgroenten te verkrijgen zijn. Waaronder raapstelen of raapsteeltjes. Ik zag ze op de markt en kocht gelijk 3 bosjes om daar deze raapstelen pasta mee te maken. Lees verder >>
Wat ben ik blij met het weer. Eindelijk lente! Toch besloot ik om ook even de keuken in te duiken om koekjes te bakken. Ik had namelijk zin in lekkere koekjes voor bij de thee en bakte deze havermoutkoekjes met chocolade en kokos. Lees verder >>
Voor de Foodblogswap van deze maand werd ik gelinkt aan een voor mij al bekende blog: Eethetbeter.nl van Annemieke. De maand maart staat bij haar in het teken van het thema ontbijt. Het leek me daarom wel toepasselijk om een ontbijt recept te maken: baked oats met peer en rozijnen. Lees verder >>
In het weekend bak ik graag pannenkoeken als ontbijt. Dit keer maakte ik er een tropisch feestje van met deze havermout pannenkoeken met kokosmelk en mango. Lees verder >>
Geroosterde kikkererwten zijn bijna net nootjes.
Na het roosteren zijn de kikkererwten lekker knapperig.
Waarom wist ik niet eerder van deze lekkere snack?
Ideaal voor bij de borrel en nog gezonder ook! Lees verder >>
Het is weer maandag en dus tijd voor een nieuw lunchrecept: Roerei met avocado. Het roerei is geserveerd op een boterham. Een gezonde lunch! Lees verder >>
De Mysterybox challenge maakt je creatief. Met een aantal ingrediënten moet je een recept creëeren. Voor deze challenge maakte ik Mediterraanse tapas met 3 verschillende hapjes. Lees verder >>
Een aantal weken geleden bakte ik voor het eerst zelf brood, echte Italiaanse focaccia. Heerlijk! Ik probeerde een aantal varianten uit, waaronder mijn huidige favoriet: focaccia met tomaat en basilicum. Lees verder >>
Inmiddels zijn we alweer aan het eind van februari beland. Dat betekent tijd voor een nieuw Foodblogswap recept. Ik maakte deze blondies met pistachenootjes en rice crispies. Lees verder >>