Vandaag een heerlijke kruidige maaltijd met een Oosters tintje: kruidige lamsgehaktballetjes met spelt couscous. Deze week zat er biologisch lamsgehakt in ons wekelijkse boodschappenpakket. Dat zorgde voor een klein vreugdedansje, ik zie namelijk nooit lamsgehakt in de supermarkt liggen. Met het gehakt wilde ik dan ook graag iets speciaals maken, dat werden dus deze lamsgehaktballetjes.
Bereidingswijze
Hak de koriander en peterselie fijn en doe de fijngehakte kruiden in een kom bij het lamsgehakt.
Voeg een eetlepel garam masala en wat peper en zout toe.
Snijd een ui heel fijn en voeg ook dit toe bij het lamsgehakt
Voeg een ei toe en wat paneermeel en meng alles goed door elkaar.
Rol kleine balletjes van het gehaktmengsel.
Bereid ondertussen de spelt couscous, breng hiervoor water aan de kook. Haal de pan van het vuur zodra het water kookt, voeg de couscous toe en laat het afgedekt 5 minuten staan.
Roer de couscous goed door en voeg een scheutje extra virgin olijfolie toe.
Verhit een scheutje olijfolie in de pan en bak hierin de lamsgehaktballetjes in ongeveer 10 minuten. Draai de balletjes regelmatig om zodat ze mooi bruin worden.
Pak een andere pan voor de curry. Doe hierin een fijn gesneden ui en een aantal teentjes fijngehakte knoflook.
Fruit de ui en voeg wanneer deze zacht is 1,5 eetlepel garam masala toe. Meng goed door elkaar
Voeg ongeveer 150 gram tomatenblokjes toe en laat het rustig sudderen.
Voeg eventueel naar smaak nog extra peper, zout of chilipeper toe.
Doe de lamsgehaktballetjes bij de curry en laat gezamenlijk nog ongeveer 5 minuten pruttelen. Zo trekken de smaken goed in het vlees.
Serveer de lamsgehaktballetjes met couscous. Zelf voegde ik er hiernaast nog naanbrood en een yoghurtsaus met koriander aan toe. Eetsmakelijk!
Ingrediënten
-
Voor 2 personen
- 300 gram lamsgehakt
- 1 eetlepel fijngehakte platte peterselie
- 1 eetlepel fijngehakte koriander
- 150 gram spelt couscous
- 2,5 eetlepel garam masala
- 2 uien
- 1 ei
- paneermeel
- 100ml yoghurt
- naanbrood
- olijfolie
- peper,zout en chilipoeder
No Comments