In de zomer eet ik graag salades. Het liefste salades die snel klaar te maken zijn.
Deze kikkererwten salade met feta en komkommer is een goed voorbeeld van zo’n snelle salade.
De kikkererwten zijn biologisch en komen uit een pot.
Voor een snelle salade is het wel een voorwaarde dat de kikkererwten uit pot of blik komen.
De kikkererwten zijn dan al voorgekookt en geweekt en kunnen daarom gelijk gebruikt worden.
Gedroogde kikkererwten moet je eerst een nacht laten weken en daarna nog koken voor gebruik.
Dat vraagt dus de nodige voorbereiding en tijd, vandaar dat ik meestal kies voor de snelle optie.
Zeker wanneer ik ze verwerk in een salade, voor humus is het een ander verhaal!
Naast komkommer en feta zit er ook nog tomaat en verse munt in deze kikkererwten salade.
De feta maakt de salade een beetje zoutig, terwijl de munt en komkommer zorgen voor een frisse smaak.
Het resultaat is een heerlijke en vooral ook voedzame salade.
Ideaal voor de lunch, maar ook geschikt als een lichte avondmaaltijd.
Bijvoorbeeld voor of na het sporten, dan is dit echt een makkelijke en snelle maaltijdsalade.
Kikkererwten salade met feta
Een makkelijke en snelle salade met kikkererwten, feta, komkommer, tomaat en verse munt.
Ingredients
- 1 pot of blik kikkererwten (350-400 gram)
- 1 komkommer
- 2 tomaten
- 100 gram feta
- handjevol verse munt
- peper en zout
- extra vergine olijfolie
Instructions
Spoel de kikkererwten goed af onder de kraan en laat ze even uitlekken in een vergiet.
Doe de kikkererwten in een kom.
Snijd de komkommer in blokjes en voeg de komkommer bij de kikkererwten.
Snijd ook de tomaten in kleine partjes en voeg toe aan de kom.
Giet een scheutje olijfolie bij de salade en meng dit er doorheen als dressing.
Breng op smaak met wat peper en zout.
Verkruimel de feta over de salade.
Hak tot slot de verse muntblaadjes fijn en meng ook dit door de kikkererwten salade.
No Comments