In het weekend bak ik graag pannenkoeken.
De geur van warme pannenkoeken in de keuken betekent voor mij een goede start van het weekend.
Op mijn pak havermout stond een recept voor havermoutpannenkoeken.
Dat moest ik natuurlijk direct uitproberen.
Havermoutpannenkoeken bevatten ongeveer dezelfde ingrediënten als traditionele pannenkoeken, waaronder melk en een ei.
De havermout vervangt voor een groot gedeelte de tarwebloem.
Het beslag is hierdoor wel wat dikker.
Je proeft ook goed de havermout in de pannenkoeken.
Doordat de havermoutpannenkoeken wat dikker zijn zit je al vrij snel vol.
Een lekker en krachtig ontbijt dus!
Ik ben sowieso fan van havermout.
Ik ontbijt doordeweeks bijna dagelijks met havermoutpap.
Nu moet ik toegeven dat ik wel een beetje laat ben met het ontdekken van havermout.
Het is al een tijdje enorm populair.
Zo populair dat er zelfs een kookboek is met alleen maar havermout recepten.
Havermout kan eigenlijk op elk moment van de dag.
In het boek Havermoutje vind je maar liefst 70 recepten met havermout.
Van pannenkoeken tot pasta en van soep tot burger.
Een onmisbare inspiratiebron voor havermoutliefhebbers.
Op mijn blog staan na dit recept voor havermoutpannenkoeken ook al meerdere havermout recepten.
Ik ontdek steeds meer mogelijkheden met havermout.
Alle havermout recepten staan handig bij elkaar in een overzicht: 5x havermout recepten.
Havermoutpannenkoeken
Basis recept voor havermoutpannenkoeken. Het recept is voor ongeveer 4 pannenkoeken.
Ingredients
- 75 gram havermout
- 25 gram bloem
- 1 ei
- 150 ml halfvolle melk
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel kaneel
Instructions
Mix in een kom de havermout, bloem, ei, melk en olijfolie.
Mix het beslag tot de havermout fijn is en laat het beslag dan ongeveer 20 minuten rusten.
Zo kan de havermout de melk goed opnemen en wordt het een dikker beslag.
Mocht het beslag toch te dik geworden zijn dan voeg je nog een klein beetje melk toe.
Verhit een scheutje olijfolie in de pan, schep een lepel vol mix in de pan en bak de havermoutpannenkoek aan beide kanten.
Ik gebruik een kleine koekenpan voor mooie ronde pannenkoeken, die zo makkelijk te draaien zijn.
Serveer de havermoutpannenkoeken bijvoorbeeld met jam, vers fruit of poedersuiker
Tip: Voeg voor wat extra smaak een theelepel kaneel toe aan het beslag.
2 Comments
Havermout pannenkoeken met kokosmelk en mango - Great Little Kitchen
1 juni 2018 at 13:40[…] eerder deelde ik mijn recept voor havermout pannenkoeken. Deze keer maakte ik de havermout pannenkoeken niet met halfvolle koemelk, maar met plantaardige […]
Havermouttaart met blauwe bessen en yoghurt - Great Little Kitchen
28 februari 2019 at 20:23[…] kom havermout. In het weekend pak ik wel regelmatig uit, dan bak ik vaak pannenkoeken, bijvoorbeeld havermoutpannenkoeken. Inmiddels heb ik, mede dankzij Sandra, wat meer inspiratie en ook zin om nieuwe ontbijtjes uit […]