Wat ben ik blij met het weer. Eindelijk lente! Toch besloot ik om ook even de keuken in te duiken om koekjes te bakken. Ik had namelijk zin in lekkere koekjes voor bij de thee en bakte deze havermoutkoekjes met chocolade en kokos.
Het recept voor deze havermoutkoekjes met chocolade vond ik op de leuke foodblog Beginspiration. De combinatie van havermout, pure chocolade en kokos sprak me vooral aan. Hmm dat kan toch niet anders dan heerlijke koekjes opleveren.
Deze havermoutkoekjes zijn redelijk gezond. Ze bevatten in elk geval geen toegevoegde suikers, maar wel honing. Ook zit er een klein beetje roomboter in, maar een stuk minder dan bij andere koekjes. Je kunt dus best 1 a 2 van deze koekjes eten bij een kopje thee.
Liever koekjes zonder ei? Dan kun je ook als basis uitgaan van deze havermoutkoekjes met banaan en rozijnen. Je hoeft dan alleen als extra ingrediënten nog de kokos en pure chocolade toe te voegen.
Bijna vergeten te vermelden, maar naast chocolade en kokos zitten er dus ook rozijnen in deze havermoutkoekjes.
De koekjes waren echt binnen no-time op. Ze zijn echt te lekker om te laten liggen. Bovendien worden ze minder knapperig wanneer je ze te lang bewaard. Het is dus zonde om ze niet meteen op te eten. Je kunt de havermoutkoekjes ongeveer 2-3 dagen bewaren in een afgesloten koekjestrommel.
Zo maak je deze havermoutkoekjes met chocolade en kokos
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Smelt de boter in een steelpannetje.
Meng in een kom de havermout, bloem, bakpoeder, gesmolten boter, honing en kokos.
Voeg vervolgens het warme water toe. Meng alles tot een soepel koekjesdeeg.
Voeg nu de rozijnen toe.
Breek de pure chocolade in kleine stukjes en voeg ook de chocolade toe aan het deeg.
Meng de rozijnen en chocolade door het koekjesdeeg.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Rol ongeveer 12 balletjes van het deeg.
Maak de balletjes plat tussen je handen en leg ze op de met bakpapier beklede bakplaat.
Bak de havermoutkoekjes in ongeveer 20 minuten gaar in de oven op 180 graden.
De koekjes zijn klaar wanneer ze goudbruin zijn.
Laat de koekjes helemaal afkoelen voordat je gaat proeven.
Ingrediënten
- 30 gram boter
- 100 gram havermout
- 2 eetlepels bloem
- 1/2 theelepel bakpoeder
- 20 gram geraspte kokos
- 3-4 eetlepels honing
- 50 ml warm water
- 25 gram pure chocolade
- 25 gram rozijnen
No Comments