Nog net op de valreep van 2014, mijn recept van de Foodblogswap in december. Deze maand mocht ik een recept koken van de blog Lavinia Cooks. Aangezien het echt winterweer is en een lekkere soep daarbij hoort besloot ik om 1 van de heerlijke soepen te kiezen uit haar blog 3x homemade soep
We hadden nog een pompoen in huis, dus de keuze voor pompoensoep was al snel gemaakt. Al eerder maakte ik deze romige pompoensoep met parmezaanse kaas. Ik besloot daarom dit keer te kiezen voor een pittige pompoensoep, maar dan zonder geitenkaas en met kokosmelk. Het was een erg lekker soepje!
Bereidingswijze
Snijd de pompoen doormidden, schil de pompoen en verwijder de pitten en draden.
Snijd de pompoen in kleine blokjes.
Hak de teentjes knoflook fijn en snipper de sjalotten. Snijd ook de rode peper in kleine stukjes.
Verhit een scheutje olie in een ruime pan en fruit hierin de sjalotten, knoflook en rode peper.
Voeg ook de pompoenblokjes toe en bak deze ongeveer 3 minuten mee.
Voeg nu het water, de kokosmelk en de bouillonblokjes toe. Breng het geheel aan de kook en laat de pompoensoep nu zachtjes 15-20 minuten koken.
Pureer de soep met een staafmixer.
Serveer de pompoensoep met wat koriander, stukjes stokbrood of naanbrood.
Ingrediรซnten
- 1 pompoen
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode peper
- 2 sjalotten/li>
- 2 blokjes groentebouillon
- 1 liter water
- 350 ml kokosmelk
1 Comment
Lavinia Cooks
12 januari 2015 at 13:13Leuk om terug te lezen en fijn dat het lekker was ๐