Gebak en taart/ Recepten

Foodblogswap: Mini scones met blauwe bessen

Foodblogswap scones met blauwe bessen

Op de valreep mijn recept voor de Foodblogswap van juli. Deze maand mocht ik iets koken van de dekeukenvandezoeteinval.blogspot.nl. Dit keer was er geen twijfel mogelijk, het moest en zou wel een zoet recept worden! Dat is zeker gelukt met deze mini scones met blauwe bessen.

Op de blog van Catharina zijn de scones een vrij oud recept uit 2012. Deze worden door mij nu nieuw leven ingeblazen. Uiteraard met een aantal aanpassingen van het originele recept.

Zo heb ik wat havermout toegevoegd aan het deeg voor de scones. Dat leek me wel lekker, zeker in combinatie met de blauwe bessen. Ook heb ik een ei toegevoegd, vooral omdat ik dit gewend ben. Maar dit is dus niet noodzakelijk.

De scones zijn uiteindelijk wel wat klein uitgevallen. Vandaar dat ik ze maar heb omgedoopt tot “mini scones”. Ik had eigenlijk wel verwacht dat ze nog iets verder zouden rijzen in de oven, maar helaas. Ach zo zijn ze ook best schattig!

Mini scones met blauwe bessen

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Meng in een kom de bloem, havermout, suiker, het bakpoeder en de boter tot een kruimelig deeg.
Voeg nu de blauwe bessen toe. Mocht je net als ik diepgevroren blauwe bessen gebruiken zorg er dan voor dat ze al ontdooid zijn.

Breek een ei en meng het ei met de karnemelk.
Maak een kuiltje in het midden van het deeg en schenk hierin beetje bij beetje het mengsel van ei en karnemelk.
Roer het deeg met een vork en kneed het deeg tot een samenhangende bal.

Strooi wat bloem om op een werkblad.
Leg het deeg op de bloem en rol het deeg uit met behulp van een deegroller tot ongeveer 2-3 cm dik.
Steek hier met een steekring de scones uit.

Leg de scones op de met bakpapier beklede bakplaat.
Bak de scones in ongeveer 15 minuten in de oven.
De scones met blauwe bessen zijn gaar wanneer de bovenkant mooi goudbruin is.

Ingredienten

    voor +/- 10 mini scones

  • 150 gram bloem
  • 40 gram havermout
  • 1 ei
  • 60ml karnemelk
  • 125 gram blauwe bessen
  • 1 tl bakpoeder
  • 50 gram boter (in blokjes)

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    5x Havermout recepten - Great Little Kitchen
    3 maart 2018 at 10:39

    […] slot een recept met een vleugje havermout. De havermout speelt niet de hoofdrol in deze mini scones met blauwe bessen. Toch kun je het beetje havermout wat ik heb toegevoegd aan het deeg goed proeven. Waarschijnlijk […]

  • Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.