Ik ben een groot fan van courghetti.
Zeker na het maken van deze courghetti met rivierkreeftjes.
Met mijn net aangeschafte spirelli maakte ik deze heerlijke en gezonde courghetti met kip en pesto.
Pasta met kip en pesto is hier een veel gegeten pastarecept. Vaak ook met courgette erin.
Nu dus een andere variant van courgette, als courghetti en in plaats van pasta of spaghetti.
Ik moet zeggen dat ik dit misschien nog wel lekkerder vind dan met gewone pasta. Het is sowieso gezonder!
Ik had nog geen spirelli en geloof mij met de hand courgette in dunne sliertjes snijden is een helse klus.
Vorig weekend heb ik dan toch eindelijk deze spirelli van GEFU gekocht.
Die moest ik natuurlijk meteen uitproberen.
Ik ben erg blij met de aanschaf van mijn spirelli.
Het maken van de courghetti gaat echt heel makkelijk.
Zo krijg je mooie en lange slierten, die erg dicht in de buurt komen van spaghetti.
Het is ook niet voor niks courgette spaghetti.
Ik ga echt niet meer zelf met de hand de courgette in dunne reepjes snijden.
Wijnadvies van Anne-Wies: Rueda Blume (witte wijn), een “zomerzonnetje” in een glas.
“Een heerlijke wijn om gewoon ‘zomaar’ van te genieten.”
Courghetti met kip en pesto
Ingredients
- 1 courgette
- 300 gram kipfilet
- 250 gram cherrytomaatjes
- 30 gram pijnboompitten
- 40 gram parmezaanse kaas
- 2 handjes vol verse basilicum
- 2-3 eetlepels extra vergine olijfolie
Instructions
Was de courgette en verwijder het uiteinde.
Maak met behulp van een spirelli de courgette slierten. Je duwt de courgette al draaiend in zijn geheel door de spirelli heen. Zo krijg je snel mooie lange courgette spaghetti.
Snijd de kipfilet in reepjes of blokjes.
Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak hierin de kipfilet gaar.
Verwijder de kroontjes en halveer de cherrytomaatjes.
Maak ondertussen zelf de pesto. Meng in een keukenmachine de blaadjes verse basilicum, een groot deel (20 gram ongeveer) van de pijnboompitjes, olijfolie en parmezaanse kaas door elkaar.
Verhit ook wat olijfolie in een wok en bak hierin kort de courghetti op laag vuur.
Voeg de pesto en kipfilet toe aan de courghetti en meng alles voorzichtig door elkaar, zodat de pesto wordt opgenomen door de courgette.
Rooster in een hete koekenpan zonder olie de resterende pijnboompitjes.
Verdeel de courghetti en kip over de borden en verdeel de cherrytomaatjes en pijnboompitjes erover.
4 Comments
Yvonne
27 april 2016 at 21:27Voor hoeveel pers is dit recept
Great Little Kitchen
28 april 2016 at 21:21Hoi Yvonne, dit recept is voor 2 personen.
Sabine Van Beers
20 augustus 2017 at 16:21sjezusss wat lekkerder
10x een lekker courgetti recept - Focus on Foodies
12 mei 2020 at 14:00[…] 9. Courgetti met kip en pesto […]