Bij een overschot aan wortel maakte ik deze smeuïge carrot cupcakes met een monchou botercrème als topping. Een leuke variatie op de standaard cupcakes en carrotcake. Het recept is geïnspireerd op het Carrot Cupcakes recept van cupcakerecepten.nl
Bereidingswijze
Begin met het schoonmaken en raspen van de wortel, dit klusje kost namelijk het meeste tijd.
Meng de bloem, suiker, het zout en de bakpoeder in een kom.
Klop de eieren los en voeg de eieren samen met de zonnebloemolie toe aan het mengsel.Mix het mengsel met een mixer tot een mooi beslag.
Hak de noten fijn, dit kan met een mes maar bijvoorbeeld ook in een keukenmachine. Ik heb walnoten gebruikt voor mijn carrot cupcakes, maar je kunt ook kiezen voor pecannoten.
Roer de geraspte wortel en de fijngehakte noten ook door het mengsel. Je hebt nu een romig cupcakebeslag.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Vul de cupcake vormpjes met het beslag tot ongeveer 2/3.
Voor extra stevigheid zet ik mijn cupcakevormpjes in een cupcake bakvorm.
Bak de cupcakes in ongeveer 20 minuten in de oven.
Laat de cupcakes goed afkoelen voordat je de topping aanbrengt, anders smelt de botercrème.
Voor de monchou botercrème meng je de monchou, boter en poedersuiker door elkaar.
Om plakkerige handen te voorkomen doe je dit het beste met een mixer. Zorg ervoor dat alles goed door elkaar gemixt is en je een romige crème hebt.
Breng de botercrème aan met behulp van een spuitzak of een spatel.
Mijn carrot cupcakes heb ik nog extra versierd met een beetje oranje musketzaad. En smullen maar!!
Ingrediënten
Voor 12 tot 20 cupcakes
- 240 gram bloem
- 240 gram suiker
- 200 ml zonnebloem olie
- 3 eieren
- 2 theelepels bakpoeder
- 1 theelepel zout
- 300 gram wortels, fijn geraspt
- 150 gram gehakte walnoten of pecannoten
Voor de monchou botercrème
- 1 pakje monchou, 100 gram
- 50 gram boter
- 125 gram poedersuiker
- 1 zakje vanillesuiker
No Comments