Recepten/ Vegetarisch

Broccolitaart met tomaat & mozzarella

broccolitaart

Ik ben dol op hartige taart, vooral met een knapperige bodem van bladerdeeg. Vanavond probeerde ik een voor mij nieuwe variant uit met broccoli, tomaat en mozzarella. Het recept is geïnspireerd op de Makkelijke Maaltijd Broccolitaart van Uit Pauline’s Keuken. Ik had nog verse tomaten, dus heb voor mijn broccolitaart tomaten gebruikt ipv cherrytomaten.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.
Kook ondertussen de broccoli beetgaar in een pan kokend water met een beetje zout, de broccoli is gaar in ongeveer 7 minuten.
Giet de broccoli af en laat deze goed uitlekken.
Was de tomaten en snijdt deze in kleine stukjes.
Doe de eieren en crème fraîche in een kom en klop dit tot een luchtig mengsel met een garde.Bewaar wat eigeel voor de rand van de taart.
Voeg een beetje peper en zout toe aan het mengsel, dit vormt de basis voor de vulling van de broccolitaart.
Vet de springvorm in met boter en bekleed de bodem en randen met de plakjes bladerdeeg.
Prik gaatjes in de bodem, zo wordt deze mooi luchtig.

Bestrijk de randen met eigeel.
Verdeel de broccoli roosjes en tomaten over de bodem.
Strooi wat oregano, peper en zout over de groenten en giet vervolgens het eiermengsel hier overheen.

Ik kwam toen tot de ontdekking dat mijn springvorm helaas niet meer goed sluit, waardoor het mengsel er uit drupte. Ik heb mijn springvorm toen snel op een andere taartvorm gezet. Ik ben helaas wel wat van het eiermengsel verloren, maar wonder boven wonder is mijn broccolitaart nog aardig goed gelukt!

Verdeel tot slot stukjes mozzarella over de taart.
Bak de broccolitaart in ongeveer 25-30 minuten.
Krijg je de broccolitaart niet in één keer helemaal op? Je kunt deze hartige taart goed bewaren om koud te eten bij de lunch of als hapje bij de borrel. Ook koud is deze taart namelijk erg lekker.

Ingrediënten

    Voor 2 -4 personen

  • 4-6 plakjes bladerdeeg
  • 1 stronk broccoli
  • 2 a 3 tomaten
  • 1 bolletje mozzarella
  • 3 eieren
  • 125 gram creme fraiche
  • oregano
  • peper en zout

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.