Gebak en taart/ Recepten

Blondies met rabarber | Foodblogswap

Blondies met rabarber

Mijn eerste recept sinds een hele lange tijd, maar wel meteen echt een ontzettend lekker zoet baksel.
Deze blondies met rabarber maakte ik voor de Foodblogswap van de maand mei.
Van mijn schoonouders kreeg ik een hele voorraad met rabarber uit hun tuin.
Ideaal natuurlijk! Daar moest ik dus iets lekkers mee maken.

Ik mocht deze maand koken van de blog van Hilde: Slowfoody.nl.
Een bekende blog voor mij, ik volg haar al jaren en mocht al eerder van haar blog koken.
Het was alleen pas toen ik het recept ging verwerken dat ik erachter kwam dat ik in 2017 al eerder exact hetzelfde blondies recept uitkoos.
Niet zo gek ook om uit te komen op een blondies recept, er staan wel 7 verschillende varianten op haar blog.
Destijds maakte ik trouwens deze blondies met pistache.

Maar Hilde had gelukkig nog geen recept voor blondies met rabarber!
Ik heb het originele recept een klein beetje aangepast, iets minder witte chocolade en boter (ik had maar een reep van 200 gram ipv 250 gram) en ik heb stukjes rabarber toegevoegd.
De friszure smaak van de rabarber gaat wat mij betreft echt goed samen met witte chocolade.
Ik heb de blondies meegenomen naar vriendinnen en ze vielen gelukkig goed in de smaak!

Je kunt eventueel nog iets meer rabarber toevoegen.
Ik was bang dat het mengsel iets te vochtig zou worden.
Maar het heeft enorm geholpen om de stukjes rabarber eerst door een beetje bloem te wentelen en ze dan pas toe te voegen aan het blondies beslag.

Blondies met rabarber

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Serves: 9-16
Prep Time: 20 Cooking Time: 40

Witte chocolade blondies met stukjes rabarber. Een verrassend lekker recept met een van mijn favoriete voorjaarsgroentes rabarber.

Ingredients

  • 150 gram rabarber
  • 100 gram ongezouten roomboter (op kamertemperatuur)
  • 200 gram witte chocolade in stukjes
  • 4 eieren
  • 350 gram fijne kristalsuiker
  • 1 tl zout
  • 300 gram bloem

Instructions

1

Leg de roomboter op tijd uit de koelkast, zodat deze op kamertemperatuur is.

2

Verwarm de oven voor op 170 graden.

3

Vet een bakblik in van ongeveer 20x25cm (vierkant kan ook) en bekleed het met bakpapier.

4

Was de stengels rabarber, verwijder de uiteindes en snijd de rabarber in kleine stukjes.

5

Hak de witte chocolade in stukjes en zet een pan met een dubbele bodem op het vuur met een laag water erin en brengt dit aan de kook. Smelt de witte chocolade stukjes en de roomboter samen in een kom au bain marie, zet hiervoor een hittebestendige kom op de pan met water.

6

Roer goed door zodat de boter en chocolade goed met elkaar gemengd is en haal de pan dan van het vuur en laat het iets afkoelen.

7

Klop daarna de eieren luchtig met een beetje zout in een keukenmachine.

8

Voeg daarna de suiker toe en klop het geheel tot een romig mengsel.

9

Spatel nu eerst het mengsel van chocolade en boter er doorheen en daarna de bloem.

10

Wentel de stukjes rabarber door 1 a 2 eetlepels bloem, zorg ervoor dat de stukjes rondom een beetje bedekt zijn.

11

Spatel dan ook voorzichtig de stukjes rabarber door het blondies mengsel.

12

Giet of schep het beslag in de bakvorm en bak de blondies nu ongeveer 35-40 minuten op 170 graden in de voorverwarmde oven.

13

Controleer met een satéprikker of de blondies gaar zijn. Deze moet er bijna helemaal schoon uitkomen.

14

Laat de blondies eerst afkoelen in de vorm.

15

Snijd daarna de randen voorzichtig los met een mesje en til dan de blondies eruit en laat nog verder afkoelen, voordat je de blondies in stukjes snijd.

16

Je kunt er 9, 12 of 16 stukjes uitsnijden. Afhankelijk van hoe groot je de blondies wil maken.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.