Recepten/ Vegetarisch

Bloemkool curry met kikkererwten

bloemkool curry met kikkererwten

Vandaag staat er een bloemkool curry met kikkererwten op het menu.
Een eenvoudige vegetarische curry met als belangrijkste ingredienten bloemkool en kikkererwten.
De Hollandse bloemkool en een Indiase curry blijken erg goed samen te gaan!

Ik heb me voorgenomen om bewust minder vlees te gaan eten.
Dit recept heb ik dan ook gemaakt vanwege deze persoonlijke uitdaging.
Ik zou anders waarschijnlijk toch ook kip hebben toegevoegd aan deze curry.

Mijn goede voornemen betekent dat ik vaker vegetarisch zal gaan koken.
Je zult dus ook meer vegetarische recepten hier gaan terugzien op mijn blog.
De Indiase keuken is een goede bron van inspiratie hiervoor.
Veel curry gerechten zijn vegetarisch en zitten bovendien boordevol groente.
Kikkererwten zijn een goede toevoeging in deze curry.
Deze peulvruchten, ja kikkererwten zijn peulvruchten, zijn perfecte vleesvervangers.
Ze zitten vol koolhydraten en vezels.
In deze curry met kikkererwten mis ik dan ook absoluut geen vlees.
Kikkererwten kun je ook eten als gezonde snack, zoals deze geroosterde kikkererwten.

De bloemkool curry met kikkererwten serveer je samen met rijst of met naan.
Ik maak meestal een grote pan curry, voldoende voor 4 personen/ 2 maaltijden.
Je kunt de curry makkelijk bewaren in de koelkast of vriezer.
Wanneer ik dan geen tijd heb om te koken, kan ik lekker wat curry opwarmen.
Ik kies er meestal wel voor om de rijst wel per maaltijd te koken ipv alles tegelijk.

Bloemkool curry met kikkererwten

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Serves: 4
Prep Time: 10 Cooking Time: 25

Een eenvoudige vegetarische curry met bloemkool en kikkererwten.

Ingredients

  • 1 middelgrote bloemkool
  • 1 ui
  • 1 rode peper
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 2 theelepels kerrie (massala)
  • 350 gram kikkererwten (uit pot of blik)
  • 275 ml kokosmelk
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 300 gram rijst

Instructions

1

Snijd de bloemkool in kleine roosjes. Doe de bloemkoolroosjes in een pan met water en een beetje zout en breng aan de kook.

2

Kook de bloemkool kort (4 minuten) tot deze beetgaar is. Giet de bloemkool daarna af en houd warm in een pan.

3

Snijd de ui fijn en bak de ui aan in een wokpan met een scheutje olijfolie.

4

Halveer de rode peper en snijd deze in kleine stukjes. Voeg ook de rode peper toe.

5

Voeg vervolgens de komijn en kerrie toe en bak kort even mee tot het lekker gaat geuren.

6

Voeg dan de gepelde tomaten toe en laat ongeveer 5 minuutjes zachtjes koken, zodat de tomaten zacht worden.

7

Voeg daarna de kokosmelk toe, roer alles goed door en breng de curry aan de kook.

8

Laat ongeveer 5 minuten zachtjes koken en voeg dan de bloemkoolroosjes en kikkererwten (afgegoten en gespoeld) toe.

9

Laat alles gezamenlijk nog ongeveer 10 minuten zachtjes koken.

10

Naar smaak kun je eventueel nog wat extra peper en zout toevoegen.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.