Recepten/ Vegetarisch

Bietenrisotto met geitenkaas

Bietenrisotto met geitenkaas

Rode bieten, daar ben ik zelf niet zo gek op. Maar deze bietenrisotto met geitenkaas is ook geschikt voor mensen die niet van bieten houden.
Laat je zeker niet afschrikken door de rode kleur. De smaak van de geitenkaas past erg goed bij die van de bieten. Met wat rucola en geroosterde pijnboompitten maak je het gerecht helemaal af. Gisteren maakte ik van de steeltjes en bladeren van de bieten al deze lekkere quiche met ricotta. Vandaag dus deze bietenrisotto!

Bereidingswijze

Voor extra smaak heb ik ervoor gekozen om de bieten te roosteren in de oven.
Verwarm de oven voor op 160°C.
Verwijder de schil van de bieten en snijd de bieten in stukken.
Verdeel de bieten over een ovenschaal of bakplaat, sprenkel er nog wat olijfolie overheen en rooster de bieten ongeveer 60 minuten op 160°C.

Voeg halverwege wat tijmblaadjes toe en strooi dit over de bieten.
Zet een pan water op het vuur voor de groentebouillon.
Snipper de ui en hak een teentje knoflook fijn.
Fruit de ui en knoflook in een scheut olijfolie in een grote hapjespan.
Voeg de risottorijst toe. Wanneer de rijstkorrels glazig zijn blus je het geheel met witte wijn.
Voeg nu beetje bij beetje een scheut groentebouillon toe aan de risotto. Voeg pas nieuwe bouillon toe wanneer alles is opgenomen.
Haal de geroosterde bieten uit de oven en maal fijn in een keukenmachine.
Voeg het mengsel van geroosterde bieten toe aan de risotto en roer alles door, zodat de rode kleur goed wordt opgenomen.
Voeg tot slot de geraspte Parmezaanse kaas toe en roer dit door de bietenrisotto.
Rooster een handjevol pijnboompitten in een droge koekenpan.
Schep de bietenrisotto op een bord en verkruimel de geitenkaas hierboven.
Serveer met rucola en strooi de pijnboompitten er overheen.
Geniet ervan!

Ingrediënten

    Voor 2 personen

  • 150 gram risottorijst
  • 3-4 grote rode bieten
  • 100 gram naturel geitenkaas
  • 1 liter groentebouillon
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 75 ml droge witte wijn
  • geraspte Parmezaanse kaas
  • olijfolie

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    De 5 meest populaire recepten van 2014 - Great Little Kitchen
    31 december 2014 at 17:06

    […] weten het allemaal inmiddels, ik ben dol op risotto. De bietenrisotto met geitenkaas is uiteindelijk de meest bekeken risotto van 2014. Zelf ben ik niet echt gek op rode bieten, maar […]

  • Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.