Ik heb hier een fijn basis granola recept voor je. Zelf granola maken stond echt al heel lang op mijn wishlist. Na wat combinaties uitproberen ben ik erg blij met dit granola recept.
Het is even zoeken naar de ideale mix. Ik bestelde een grote voorraad noten en havervlokken en ging hiermee aan de slag.Zo kon ik verschillende combinaties uitproberen qua noten en hoeveelheid.De verhouding noten en havervlokken is hierin precies goed vind ik.Mijn favoriete noten zitten er bovendien in: amandelen en hazelnoten.
Met dit basis recept voor granola kun je nog alle kanten op.Ik voeg bijvoorbeeld meestal zelf nog vers of gedroogd fruit toe voor bij de yoghurt.Maar je kunt ook nog kokosrasp of cacao nibs toevoegen.
Ik ben uiteraard weer spuit 11 hiermee. Zelf granola maken heeft iedereen volgens mij wel al uitgeprobeerd. Maar ach, ik vind het toch leuk om dit recept met jullie te delen.Het is ook echt heel makkelijk. Het enige wat je nodig hebt is een voorraad noten, havervlokken en/of zaden, honing, zonnebloemolie en een oven.
In een half uur heb je je eigen granola klaar. Dit recept is voor ongeveer 500 gram granola.Heb je net als ik een 1 L pot die je graag helemaal wil vullen. Dan maak je het recept dus 2 keer. Of je het in 1 keer kunt afbakken hangt af van het formaat van je oven. Bij mij past er ook maar 1 lading op de bakplaat.
Bewaar de granola in een afgesloten glazen pot.Je kunt de zelfgemaakte granola hier 1-2 weken in bewaren.Nu ben ik natuurlijk wel erg benieuwd. Maken jullie je granola ook het liefst zelf?
Basis granola recept
Een basis recept voor granola. Zelf granola maken is echt heel simpel en lekker.
Ingredients
- 50 gram hazelnoten
- 100 gram amandelen
- 150 gram havervlokken
- 50 gram zonnebloempitten
- 3 eetlepels zonnebloemolie
- 3 eetlepels honing
- 1 theelepel kaneel
Instructions
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Meng in een kom alle ingredienten goed door elkaar.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel het mengsel over de bakplaat.
Bak de granola nu in ongeveer 15-20 minuten op 180 graden in de oven. Schep halverwege de granola even om.
Laat de granola na het bakken goed afkoelen en bewaar het daarna in een glazen pot met deksel.
Voeg eventueel na het bakken de extra's toe, zoals gedroogd fruit, rozijnen of kokosrasp.
No Comments