De week start met een fastfood maaltijd: broodje hamburger asian style. Officieel is het overigens geen hamburger, maar een runderburger. De runderburgers lagen al enige tijd in de vriezer, tijd om ze te ontdooien voor een klein snack feestje op de maandag. De sojasaus en sesamzaadjes geven deze burger een asian twist. Uiteraard ook te maken met hamburgers. Een prima maaltijd om de week mee te beginnen!
Bereidingswijze
Laat de runderburgers op kamertemperatuur komen.
Snijd de paprika in kleine reepjes.
Snijd de rode ui in ringetjes.
Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak hierin de runderburgers. Bak de runderburgers ongeveer 3 a 4 minuten per kant op middelhoog vuur. Ze mogen van binnen best nog een klein beetje rood zijn, zolang ze van buiten maar mooi bruin en knapperig zijn.
Verhit in een andere pan nog een scheutje olijfolie en fruit hierin de rode ui ringetjes aan.
Voeg na een aantal minuten ook de paprika reepjes toe en bak deze mee.
Schenk een beetje sojasaus bij de paprika en ui.
Voeg tot slot ter decoratie wat sesamzaadjes toe en een klein beetje sap van een limoen.
Snijd het broodje open en leg de hamburger er op. Leg het mengsel van rode ui en paprika boven op.
Eventueel kun je naar smaak nog saus toevoegen.
Serveer deze asian style hamburger bijvoorbeeld met een salade.
Ingrediënten
-
Voor 2 personen
- 2 runderburgers
- 1 rode ui
- 1 rode paprika
- 1 limoen
- 2 sesambollen
- sesamzaadjes
- sojasaus
No Comments