Een heerlijk ontbijt voor in het weekend: appel kaneel muffins. Mede dankzij een overschot aan appels, die niet heel lang meer bewaard konden worden. Daarmee moest ik dus wel iets lekkers gaan bakken. Een appeltaart duurde me iets te lang, daarom werden het muffins met appel en kaneel.
Het was uiteindelijk nog een klein experiment, want ik bleek geen eieren meer in huis te hebben. Muffins zonder ei.. Gelukkig vond ik een recept waarbij het ei wordt vervangen door een combinatie van melk en plantaardige olie. Ik was even bang dat de muffins hierdoor niet goed zouden smaken, maar het eindresultaat viel reuze mee, misschien nog wel lekkerder dan de muffins die ik normaal met boter, melk en eieren maak.
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 C.
Meng in een beslagkom de droge ingrediënten: de bloem,het bakpoeder, de vanillesuiker en kaneel.
Meng in een andere kom de melk, suiker en plantaardige olie. Ik gebruikte voor dit recept zonnebloemolie.
Meng vervolgens het mengsel van ei met het mengsel van bloem tot een muffinbeslag.
Schil de appel en snijd de appel in kleine, dunne stukjes.
Voeg de appelstukjes bij het beslag en mix alles door elkaar.
Zet papieren muffinvormpjes in een muffinbakblik of vet de bakvorm in met boter.
Vul de muffinvormpjes tot ongeveer 3/4 met het muffinbeslag.
Bak de muffins in 15 tot 20 minuten in de oven.
Controleer met een houten prikker of de muffins gaar zijn, wanneer de prikker er schoon uitkomt zijn de muffins klaar.
Tip:Vervang de appel ook eens door peer.
Liever een meer healthy variant? Bekijk dan ook dit recept voor havermoutmuffins met appel en kaneel.
Ingrediënten
-
Voor ongeveer 10 appel kaneel muffins
- 150 gram tarwebloem
- 75ml melk
- 2 theelepels bakpoeder
- 1 a 2 theelepels kaneel
- 1 appel
- 1/2 zakje vanillesuiker
- 125 gram suiker
- 75ml plantaardige olie (bijv. zonnebloemolie)
No Comments