Als kind was ik absoluut niet gek op andijvie. Nu ik verschillende manieren heb ontdekt om andijvie te gebruiken in recepten ben ik het eigenlijk steeds meer gaan waarderen. Je kunt nog zoveel meer met andijvie dan het koken of er stamppot van maken. Het is namelijk ook een perfecte groente voor in een hartige taart.
Op het menu vandaag: een simpele andijvietaart met geraspte oude kaas en walnoten. Een verantwoord en vegetarisch hoofdgerecht. De walnoten geven deze taart net dat beetje extra crunch.
Bereidingswijze
Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Vet een springvorm (24cm) in met boter. Bekleed de ingevette springvorm met de plakjes bladerdeeg.
Prik gaatjes in de bodem en strooi wat paneermeel over de bodem om te voorkomen dat de bodem te vochtig wordt door de groente.
Snijd de andijvie in dunne repen en was de andijvie goed. Laat de andijvie reepjes uitlekken in een vergiet.
Hak een teentje knoflook in dunne plakjes.
Hak de walnoten fijn of gebruik hiervoor een keukenmachine
Snipper een rode ui en fruit de rode ui in een beetje olijfolie samen met de fijngesneden knoflook.
Voeg de reepjes andijvie toe en roerbak mee tot de andijvie geslonken is.
Voeg naar smaak nog wat peper, zout en kurkuma toe.
Klop in een kom de eieren los met de creme fraiche en een snufje peper en zout.
Knijp het andijvie mengsel goed uit en verdeel het over de bodem.
Schenk het eimengsel eroverheen. Bestrooi met geraspte oude kaas.
Bak de andijvietaart in ongeveer 30-40 minuten gaar in het midden van de oven.
Deze andijvietaart is zowel warm als koud erg lekker om te eten. Combineer de andijvietaart bijvoorbeeld met een frisse salade.
Ingrediënten
-
Voor 4 personen
- 1 krop andijvie
- 1 rode ui
- 1 teentje knoflook
- 2 eieren
- 100 ml creme fraiche
- 100 gram oude kaas
- 50 gram ongezouten walnoten
- 6 plakjes bladerdeeg
- peper,zout en evt. kurkuma
No Comments